Is het houden van een "praatje pot" iets wat in je zit, of kan je het je ook eigen maken?

zo ja, hoe pak je dat aan?

Toegevoegd na 19 minuten:
sorry, de uitdrukking is niet algemeen bekend zie ik.
een praatje pot is een kort maar hopelijk toch leuk gesprekje bij de bushalte, bij de bakker, of in de wachtkamer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het niet in je zit kun je het aanleren. Het blijft dan echter ten alle tijden aangeleerd gedrag. Ik heb het van nature niet in me zitten. Ik kan het wel, maar alleen als ik in een bepaalde stemming ben. Soms gaat het gewoon niet, staat mijn hoofd er niet naar of zo. Ik kan het ook zeker niet over elk onderwerp. Toegevoegd na 1 minuut: Ik voer trouwens liever een inhoudelijk gesprek. Liefst met iemand met dezelfde interesses als ik, en dan vooral met nieuwe inzichten. Erg leuk en interessant. Dat gaat me veeeeeel makkelijker af.

Dat is praten zonder inhoud. Praten om het praten. Ik geloof niet dat je zoiets eigen kunt maken, dat zit in je of niet. Ik zou het absoluut niet kunnen. Vindt het ook erg zwaar om te luisteren naar mensen die niks te vertellen hebben. Sommige mensen kunnen dat heel goed. Aan een stuk door praten zonder inhoudelijk iets te zeggen, vooral tijdens telefoongesprekken pfff..

Dat zit absoluut in je.

Ja hoor...dat kun je prima oefenen...TV host Larry King heeft er ooit een boekje over geschreven "How to Talk to Anyone, Anytime, Anywhere: The Secrets of Good Communication" misschien is er een nederlandse vertaling. Je kunt zowat alles gebruiken om een gesprekje te beginnen, behalve religie en politiek. Het weer is, hoe afgezaagd ook, bijna altijd goed. Je begint bijvoorkeur over iets gemeenschappelijks: "Weet u hoe laat de bus komt?" "Het is vandaag niet zo druk als anders..."

Ik denk dat het iets is wat in je zit. Ik heb het ook, ik ben van nature een hele makkelijke prater, en raak snel met mensen in gesprek. Dus in een pretpark in de langer dan een uur durende wachtrij heb ik ook geen problemen, want ik klets met iedereen die daar open voor staat. Ik vind het ook een beetje vreemd dat er bij eerdere antwoorden zo negatief over wordt gedaan. Want als je niet van zomaar een gezellig kletspraatje houdt zul je toch de meeste mensen zwijgend voorbij moeten gaan, omdat je niet met een wildvreemde direct een heftige discussie aangaat over inhoudelijk belangrijke zaken. Gewoon een gezellig praatje maken is soms heel fijn, en er zijn best een hoop mensen die dat heel erg waarderen.

Ik denk dat een "praatjepot" onder een sociale eigenschap hoort. En je spontaniteit. Ik heb er ook wel eens geen behoefte aan dat weet ik van mezelf. Zeker niet in een wachtkamer bij een arts. Ik sluit mij af door mijn eigen boek mee te nemen,en zit ik te lezen.Praatje pot kan de tijd wel eens doorbreken als je bijvoorbeeld ergens staat te wachten. Ik denk dat het te maken heeft met je humeur op dat moment.En hoe open jij staat om een praatje te maken. En met welke mensen je even in gesprek raakt bijvoorbeeld over het weer hiii. Iedereen heeft het wel in zich. Het ligt aan de situatie en je humeur op dat moment. Ik heb wel eens in een lange rij gestaan voor kaartjes voor een theater. Dan sta je allemaal voor het zelfde ,de meeste mensen zijn vrolijk gestemd. En raak je wel in de stemming voor een "praatje pot".

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100