Hebben dieren net als mensen ook verschillende culturen op verschillende plaatsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Cultuur is gedrag dat niet genetisch bepaald is, ook niet toevallig of zelfverzonnen, maar geleerd van soortgenoten. Doordat het geleerd wordt van de soortgenoten in de nabije omgeving verschilt cultuur altijd van plek tot plek, al kunnen de verschillen subtiel zijn.

De mens is duidelijk een cultuurwezen, een dier met een ongekend groot aantal gebruiken, technieken en tradities. De laatste vijftig jaar is duidelijk geworden dat ook veel andere dieren cultuur hebben, gedefinieerd als kennis die van generatie tot generatie op een niet-genetische wijze worden doorgegeven. Cultureel bepaalde gedragselementen worden meestal ingebed in een aangeboren leerprogramma. Bij sommige vogelsoorten zitten er bijvoorbeeld duidelijk aangeleerde en doorgegeven segmenten in de zang, die toch voor een groot deel aangeboren is. Op dezelfde wijze sluit ook de menselijke cultuur een menselijk natuur niet uit en kan de mens echt niet elke vorm van cultuur aanleren. Allerlei universalia, van grammaticale structuren tot en met huwelijksvormen, wekken de indruk dat er een soort menselijke dieptestructuur is die op verschillende manieren aangepast kan worden aan plaatselijke omstandigheden.

Bronnen:
http://home.kpn.nl/p.slurink/8overstijgtcu...

Nee, geen verschillende culturen, maar soms wel verschillende dialecten, als je dat zo noemen mag.Bijvoorbeeld een koolmees van het platteland heeft vaak een ander melodietje dan een koolmees uit de stad. Volgens onderzoekers komt dit omdat er in de stad veel meer geluiden zijn dat zich vermengt met het geluid dat het vogeltje produceerd. Daardoor komt het geluid bij de andere vogel anders over dan wanneer een vogel het geluid van een soort genood op het platteland hoort.

Sociale intelligente dieren zoals dolfijnen, orka's bepaalde aapsoorten hebben dit zeker. Zoals onderstaand filmpje aantoont.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=590_mhAuZhc...

nee wel verschillende manieren van overleven. deze manieren van overleven zijn op de plaats van het dier meestal het handigst/ hebben het meeste voordeel.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100