Heb je in Denemarken geen aparte kledinghokjes?

Ben op vakantie in Denemarken, in Billund. Het viel me op dat er geen aparte kledinghokjes zijn, maar gezamenlijke. Nu vroeg ik me af of dit normaal is in Denemarken en of wij dus niet erg op onze privacy zijn gesteld.

Toegevoegd na 1 uur:
Het gaat dus om bij een zwembad.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de Denemarken is men over het algemeen inderdaad minder 'preuts' dan in België, Nederland en vele andere landen. Er wordt ginds ook veel opener over seks gepraat waardoor het seksuele voor vele mensen minder geladenheid bevat als bij vele Belgen en Nederlanders. Men praat daar over seks zoals wij over het weer of de kwaliteit van het brood. Als je het taboe of het mysterieuze omtrent een bepaald fenomeen weg haalt dan haal je tegelijk ook bepaalde spanningen weg. Hierdoor hangen er ook veel minder erotisch getinte spanningen tussen schaars geklede mensen. Voor Denen is het zien van mensen in een kleedkamer hetzelfde als het zien van schaars geklede mensen aan het strand. Het zich omkleden heeft gewoon een functioneel karakter en in een kleedruimte is dat functionele karakter ofwel het passen van nieuwe kledij ofwel het ruilen van de gewone kledij voor een sportuitrusting. In jouw geval dus voor het ruilen van je gewone kledij voor een zwemuitrusting. Niet meer, niet minder. Best handig als je daar zo consequent mee kan omgaan, toch? Uiteraard zijn er in elk land wel uitzonderingen op deze regel en zijn er af en toe ook wel mensen die van deze gewoonte misbruik maken maar zo heb je op alle vlakken en wereldwijd uitzonderingen op de algemeen gangbare gewoontes. Ook dat is puur menselijk. En weet je, er zijn in Denemarken ook zwembaden waar helemaal geen kleedruimtes voorzien zijn dus prijs je gelukkig dat je nog enige vorm van privacy hebt ;-) Dus voel je maar heel relax bij deze bedoening en Geniet met volle teugen van jouw vakantie!

In Denemarken in het zwembad heb je een dames- en een herenkleedkamer, gezamenlijk. Niemand kijkt daar raar van op. Of wij erg op onze privacy gesteld zijn, is natuurlijk relatief. Als je de Nederlanders vergelijkt met de Denen, dan wel, maar als je ons vergelijkt met b.v. de Amerikanen, zijn we juist behoorlijk schaamteloos.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100