Hoe voorkom je dat je racistisch wordt?

Een paar nieuwsfeiten van deze week:

Opsporing verzocht: 6 zaken, 4 zaken met daders met een Noord Afrikaans uiterlijk, 2 zaken Oost Europese types.

Winnaar oliebollentest: ouders worden overvallen en moeten tot allah bidden om te blijven leven

Oudejaarsavond: twee Marokkanen rijden man dood, bedreigen ziekenhuispersoneel en vervolgens de krant als een interview met moeder en zus geplaatst wordt.

Ik wil er niet aan denken, maar toch is mijn bloed inmiddels op het kookpunt als ik vrijwel dagelijks dit soort verhalen lees.

Hoe voorkom je racistisch te worden, met zoveel negatieve berichtgeving in toch wel steeds eenzelfde richting?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Realiseer je dat deze misdaden niets met ras te maken hebben. Bedenk ook dat lieden van het blanke ras onder leiding van Hitler en Stalin de grootste misdaden ooit begaan hebben. Dat had niets met ras te maken, dat ze zo waren. Je bent een racist als je zegt: het ene ras is beter dan het het andere ras. Ben je zo iemand? Valt je ook op dat het juist mannen zijn die de grootste misdadigers zijn en niet vrouwen. Ben je misschien zelf een man? Er is geen reden om je te schamen voor je man zijn, toch, of wel?

Heel erg makkelijk. Door je te realiseren dat hier geen sprake is van schepsels van een ander ras. Toegevoegd na 5 minuten: Ik wil eigenlijk nog wat aanvullen. Ik wil niets afdoen aan de overlast van een aantal bevolkingsgroepen. Het zit mij ook dwars dat ze onvoldoende middelen hebben om een aantal groepen aan te pakken. Maar met racisme veroordeel je in één klap miljoenen mensen, dat is minstens zo verwerpelijk.

Kijk eens naar opgelicht dat zijn meestal nederlanders. Toegevoegd na 5 minuten: De grootste criminelen waren dit jaar de banken die hebben miljarden van ons geroofd

dat verkom je misschien nooit helemaal, maar onthoud dit: elk mens heeft potentie en kan stralen als er mensen zijn die in je geloven en je laten merken dat je waardevol bent voor hen. als je hier oog voor wilt hebben zal je dat je vraag een grootstuk beantwoorden.

Ik zat een tijdje geleden met hetzelfde probleem (zie je reacties). En wat in elk geval heel erg helpt is door elk mens als een individu te zien, en niet als een lid van een 'groep'.

Wat is racistisch! Als je er op gaat letten wordt het alleen maar erger. Het komt inderdaad vaak voor. Maar het kunnen ook echte Nederlanders zijn die hier geboren zijn alleen een ander kleurtje hebben. Probeer op positieve dingen te letten. Hoe vriendelijk het personeel is in een turks winkeltje, waar zij dan in staan. En proberen zo goed mogelijk Nederlands te spreken. Om ook het goede van ze te zien een leuk voorbeeld. Mijn zoon liep in de stad en het water liep in zijn mond voor een broodje shoarma. Ging de zaak binnen en vroeg of hij iets minder vlees kon krijgen want hij had net iets te weinig geld bij zich. En wat dacht je ..... De eigenaar kon er om lachen en kreeg gewoon een shoarma met saus. En werd keurig behandeld.

Als er nieuws is over een blanke nederlander die een overval pleegt, word er meestal niet bij verteld dat het om een blanke nederlander gaat. Alleen in opsporing verzocht maar niet in een gewoon nieuwsbericht. Echter gaat het om een Marokaan of Antiliaan oid dan staat het er expliciet bij vermeld. Daar valt je oog dus op en dan denk je... zie je wel... t zijn altijd dezelfde! Het word teveel uitgelicht in de media, te veel de aandacht op de afkomst gelegd. Probeer te kijken naar de misdaad die gepleegd is en niet naar de afkomst van de dader, en vorm daar je mening naar. Dan voorkom je dat je racistisch gaat denken.

Het nieuws skippen. Tegenwoordig hebben journaals en kranten nauwelijks met nieuws te maken.

Weer een klein gedeelte dat het verpest voor de rest. Als deze gevallen allemaal gewone hollanders waren geweest,en geen marokkaan dan was er niet zo veel ophef over gemaakt. Men kan en mag ze niet allemaal over een kam scheren. Er zijn altijd nog meer goede dan slechte onder hen. Maar zolang de economische situatie niet verbeterd zullen deze geweldsdelicten alleen maar toenemen. En niet alleen onder noord afrikanen maar ook onder gewone Nederlanders.

Zoals anderen al zeiden: iedereen als individu zien, iedereen is alleen verantwoordelijk voor zijn/haar eigen acties. Zelfs al zou 99% van een bepaalde bevolkingsgroep bijvoorbeeld crimineel zijn, dan nog zijn er ook onschuldigen tussen, voor wie het heel vervelend is om afgerekend te worden op andermans bedrag. En alle keren dat er geen afkomst wordt vermeld, zijn het autochtone Nederlanders. Maar daarnaast: er is een verschil tussen je eerste impuls, en je gedrag; tussen passief en actief racisme. Als je veel negatieve dingen over een bevolkingsgroep hoort, is het bijna onvermijdelijk dat je daardoor een negatief beeld van die groep mensen krijgt. En dat is ook niet iets waar je je schuldig over hoeft te voelen, je bent nou eenmaal zo 'opgevoed' door alle media. Maar wat je daarna ermee doet, dat is wel iets dat je zelf beslist. Als jij iemand tegenkomt van een bepaalde bevolkingsgroep en je eerste gedachte is 'oh die is vast crimineel, oppassen!' en je dan bedenkt dat je dat helemaal niet weet van deze persoon, en dan besluit diegene gewoon als individu te behandelen en gewoon vriendelijk gedag zegt zoals je bij anderen ook doet, is er niks aan de hand. Ik noem dat zelf passief racisme, je denkt wel die gedachte, maar besluit dan dat vooroordeel te negeren en die persoon gewoon te respecteren. Je kiest ervoor niks met dat vooroordeel te doen, en dan doe je helemaal niks fout. Als je diegene vervelend gaat behandelen, omdat hij/zij toevallig tot die bevolkingsgroep hoort, dan ben je actief racistisch, en in mijn ogen wel fout bezig.

Door zelf kritisch te blijven. Besef dat er rechtse kranten kunnen zijn die eenzijdig de feiten belichten. Nieuws met Marokkaanse daders wordt door hun extra uitgelicht, terwijl dat met nieuws met Nederlandse daders misschien niet wordt gedaan. Ik heb iemand wel eens horen beweren: Bij een tasjesroof gaat het 9 van de 10 keer om een Marokkaan en dan denk ik (naast "zou dit nou wel zo zijn?"): "Hoe zit dat bij verkrachtingen"? Wellicht dat daar 99% van de gevallen het een Nederlander betreft. Of bij kindermisbruik e.d. En die laatste twee voorbeelden vind ik erger dan tasjesroof. Het is dus maar welke feiten je wilt bekijken en hoe je ze interpreteert. Daarnaast houdt racisme in dat je een ras haat. Ik zou me beperken tot het "haten" van de daders en niet tot een ras. Al lees je nieuws over een aantal Marokkanen die de fout zijn ingegaan. Houd er rekening mee dat er honderdduizenden Marokkanen zijn die goede mensen zijn. Ga niet generaliseren! Indien je iedereen als een wereldburger beschouwt, dan wordt het nog gemakkelijker, want dan zijn de daders waarover je leest mensen uit de groep "wereldburgers" die de fout zijn ingegaan. Waarom zou de afkomst belangrijk zijn? Je gaat toch ook geen ander criterium nemen? Bijvoorbeeld lengte? Stel dat de meeste daders groter dan 1 meter 75 waren? Ga je dan een afkeer kweken tegen alle mensen boven de 1 meter 75? Laat je niet verleiden tot racisme door alle berichtgevingen! Wees open minded en beschouw elke persoon als individu, geen onderdeel van een groep.

Door te zien dat dit persoonlijke zaken zijn en geen racistische zaken... Dus dit zijn persoonlijke misdaden en geen racistische daden... Als je dat ziet komt er ook geen racisme om de hoek kijken...

In verhouding zij er inderdaad meer allochtonen dan autochtonen die met dit soort dingen de mist in gaan. Nu wil ik niet goedpraten wat ze doen, maar zij hebben vaak een heel andere opvoeding gehad dan wij. (vooral jongens worden door de ouders als koningen behandeld) wat in dit land nogal verkeerd uit kan pakken. Vrouwen hebben hun mond niet op de verkeerde plaats zeg maar. Tevens als je als oost-europees hier komt werken voor een hongerloontje omdat thuis je vrouw en kinderen zitten te verhongeren in je aftandse krot. En je komt hier dit rijke land binnenrijden, ja,dan is het niet gek dat je daar ook een graantje van mee probeert te pikken. Ik zou het in hun geval ook doen denk ik om mijn gezin in leven te kunnen houden.

Ik zeg altijd maar dit: Ik discrimineer niet, ik heb daarom gewoon een hekel aan iedereen! :0) Mensen zijn van nature racistisch. Dat is al meerdere malen met proeven aangetoond. In Amerika plaatsten ze een groep studenten bij elkaar in een zaaltje. Na ze daar langere tijd te hebben laten zitten bleek het volgende: De Afro-amerikanen zaten bij elkaar. Zo ook met de Latinos en de blanken. Conclusie: soort zoekt soort. Je bent dus al racistisch. Wat je niet moet worden is bevooroordeeld. Niet elke Marrokaan is tuig, en niet elke Pool is alcoholist.

Daar is denk ik maar een antwoord op; realiseer je dat als je racist wordt dat dan het probleem groter wordt, als je anderen accepteert als gelijken geef je ze de kans als gelijken te gaan leven.

Is niet tegen te houden.Ik had ooit een collega uit een ander land,ik kon het goed met hem vinden,tot hij zei dat hij mij een mes in mijn rug zou steken,als hij moest kiezen tussen zijn geloof of onze vriendschap.Geloof me,als je dit hoort eordt men vanzelf racistisch.Nu krijg ik natuurlijk commentaar dat ik niet iedereen over 1 kam mag scheren,maar dat is wel erg makkelijk gelul,als je de problemen meemaakt die ze hier hebben.

Je zegt het zelf al. De berichtgeving is erg eenzijdig. Je wilt je beeld toch niet laten vormen door eenzijdige berichten? Je zult moeten gaan kijken op andere berichten. Je moet jezelf in de juiste balans houden. Als je vind dat je teveel van dit soort berichten krijgt, zul je je ogen moeten openen op de andere berichten. En dan heb ik het natuurlijk niet over de andere negatieve berichten. Er is zat positieve berichten. Alleen jouw focus ligt daar momenteel niet. Dat heb jij zelf in de hand. Ik zou je willen uitdagen. Pak 1 krant en ga eens turfen: positief, negatief, allochtoon, niet allochtoon. En sla de buitenland sectie maar over want daarin is alles allochtoon (niet nederlander). Je zult verrast zijn. Kijk eens om je heen. Als jij een allochtoon ziet, denk je dan: die heeft vast net een tasje beroofd. Of denk je: die komt net van zijn werk af (geen tasjesrover:-) Dit is jouw beeld, dit zit in jouw hoofd. Zo wil jij denken. Totdat je dat niet meer wilt. Vandaar jouw vraag hier.

Feit is dat van de personen, die met politie en justitie in aanraking komen, een wel heel erg groot deel wordt vertegenwoordigd door mensen die van allochtone komaf zijn. Ik zie dit vanuit mijn professie dagelijks in de praktijk. Ook uit de statistieken blijkt dit. Gezien het feit dat mensen van allochtone komaf nog steeds niet de meerderheid vormen in ons land, is er dus iets opmerkelijks aan de hand. Een probleem dat zeker benoemd moet worden, willen we aan een oplossing kunnen werken. Het is daarom belangrijk dat bij strafbare feiten niet uit alle macht geprobeerd wordt, om de afkomst van daders buiten de media te houden, evenals het geslacht en de leeftijd. Het probleem met criminaliteit onder bepaalde bevolkingsgroepen krijgt anders niet genoeg aandacht. Zonder aandacht ook minder druk, om aan oplossing te werken. Dat jij een bepaald gevoel krijgt van berichten in de media is allemaal niet racistisch maar realistisch. Jij ziet in dat er in ons land een probleem is, waar aan gewerkt moet worden. Nu is het wachten op beleidsmakers, die ook dit gevoel voor realiteit krijgen. Natuurlijk wordt er al snel gezegd, dat de goeden, door realistische berichtgeving in de media, onder de kwaden moeten lijden. Dat klopt in de praktijk pas als we iemand alleen nog maar zien als onderdeel van een groep en daarnaast niet ook als individu. Volgens mij kijken de meeste mensen in Nederland verder dan hun neus lang is en kijken ze ook naar de individuele persoon. Nederland is een tolerant land. Nederland krijgt echter gelukkig ook door dat niet alles met de mantel der liefde is af te dekken. Kernwoord is realisme.

Lees elke dag de krant heel goed: Bij elk artikel waarbij niet aangegeven wordt dat het gaat om een dader met een 'buitenlandse identiteit', gaat het dus om een dader met een 'nederlandse identiteit'. Vandaag 12 februari in het N.R.C. carnavalsoverlast verwacht (nederlanders?) 40 gevallen kinderporno (nederlander!) meisje (8) dood gevonden, vader meldt zich (nederlander?) Geen criminele activiteit door een dader met een 'buitenlandse identiteit'. Blijf verder denken dat elke zaak op zich staat en het gaat om individuen en niet om bepaalde bevolkingsgroepen. Kijk niet naar programma's of lees geen kranten waarvan je het vermoeden hebt dat men de kijker/lezer een bepaalde kant op wil sturen. Leef je in een ander in. Hoe zou jij het vinden als je zou emigreren naar een ander land, een Nederlander zou daar een moord plegen en jij wordt daar ook op aangekeken omdat jij dezelfde nationaliteit hebt. Focus je op de positieve kanten van een multiculturele maatschappij en niet op de negatieve kanten. Dit zijn mijn tips om te voorkomen racistisch te worden.

verder kijken dan je neus lang is... Het negatieve niet zwaarder laten wegen dan het positieve.. Denken met negativiteit brengt negativiteit Werken met positiviteit geeft positiviteit..

Wat denk je om vriendschap te sluiten met een allochtone!

Ik denk dat we ons vooral niet op moeten laten fokken door politieke correctheid. Als je tegenwoordig opmerkt dat toch wel een onevenredig groot deel van bijvoorbeeld de geweldsdelicten wordt gepleegd door leden van een bepaalde groep, krijg je al snel naar je hoofd geslingerd dat je racist bent. En als dat maar vaak genoeg wordt gezegd, zou je het bijna gaan geloven. Zelf weet ik dat ik geen racist ben. Nog afgezien van het feit dat bijvoorbeeld Marokkanen geen ras zijn, treed ik ieder individu dat ik tegenkom onbevangen tegemoet. In de bus haal ik gewoon mijn tas weg van de stoel naast me zodat dat meisje met de hoofddoek daar kan zitten. De luidruchtige Marokkaanse jongens in de trein noemen mij verbaasd een 'pittige tante' omdat ik gewoon met ze praat in plaats van bang of wantrouwend te doen. Maar ik verschuil me ook niet voor de waarheid. Ik weet dat het geen autochtone jongeren zijn die een lesbisch stel en een transseksueel zonder genade hun wijk uit terroriseren. Ik zie dat het geen oerhollandse blonde jochies van twaalf zijn die aan mijn kont proberen te zitten als ik 's avonds alleen (wat een hoer, zonder man erbij) boodschappen doe. En ik besef dat bepaalde groepen onevenredig vertegenwoordigd zijn in de misdaadcijfers. We hebben een probleem met Marokkanen. Daar, ik heb het gezegd. Ik zal er geen individuele Marokkaan anders voor behandelen, maar het probleem is er. Laat ieder mij veroordelen voor 'racisme', maar daar gaan de feiten echt niet van weg.

Heel veel verschillende culturen die samen leven in een land, dat vraag altijd om problemen, gewoon omdat het niet meevalt elkaars gebruiken te begrijpen. Voeg daar nog bij dat veel van die culturen volkomen de weg kwijt raken omdat ze niets kunnen met datgene wat hier gebeurd. Zij komen gebruiken en gewoontes tegen die volkomen indruisen tegen wat zij geleerd hebben. Afhankelijk van het vermogen om je aan te passen ga je daar op reageren, maar gaat het mis: ouders uit balans, kinderen uit balans, geen werk, veel armoe in bepaalde groepen, daarbij is ons rijke land ook aantrekkelijk voor groepen uit verschillende landen die minder goede bedoelingen hebben. Deze mix van feiten leidt ertoe dat er vervelende dingen gebeuren waar je racistisch op zou kunnen gaan reageren. Toch is het overgrote deel van de andere culturen die hier zijn alleen maar vredelievend en bezig met een normaal leven te leiden. Daar waar het tot excessen leidt binnen een bepaalde groep balen ze er zelf ook van. Mijn dochter is getrouwd met een Molukse man, mijn zoon met een heel donker meisje uit Zuid-Afrika, mijn andere zoon heeft een Chinese vriendin, mijn jongste zoon heeft een Marokkaanse vriendin(met hoofddoekje) Vier schatten van schoondochters en schoonzoon heb ik. Zij ondervinden veel positieve zaken in Nederland en tegelijkertijd zijn ze allemaal ook al eens gediscrimineerd. Helaas, dit is de wereld, maar we zullen met z'n allen moeten proberen niemand te veroordelen of beoordelen op ras, groep, huidskleur of wat voor afkomst dan ook, het zijn gewoon mensen zoals jij en ik. En wie iets fout doet iets fout en mag daarop aangesproken worden, net zoals jij en ik.

Zorg dat je een mens blijft.

Tja, een mens maakt van nature onderscheid, ook zij die met droge ogen beweren het niet te doen. Het wordt hem namelijk met de paplepel ingegeven. Zeker in de tegenwoordige tijd is het moeilijker om door eenzijdige berichtgeving niet te vervallen in "zie je nou wel, weer die buitenlanders". Ja ze zien er wat anders uit dan de gemiddelde kaaskop met bleke smoel. Het is een feit dat ze verhoudingsgewijs meer in aanraking komen met justitie en dat de recidive van deze groep behoorlijk veel procentueel hoger ligt. Ik ben een mens met heel veel levenservaring, enerzijds door mijn ongelooflijke drang om tegen alle heilige huisjes te trappen, anderzijds door mijn persoonlijke ervaringen op de meest uiteenlopende zaken. Ben getrouwd met een Amerikaanse en heb samen met haar twee kinderen geadopteerd uit Israël, twee Arabische kinderen, zij die bij hun geboorte Statenloos werden gemaakt doordat ze het product waren van een Israëlische moeder die verkracht was door een Palestijn en de ander heeft een Jemenitische vader. Marokkanen schreeuwen mijn jongste om de haverklap toe "vieze Jood". De Nederlanders kijken haar aan alsof ze Marokkaans is en behandelen haar dus in die hoedanigheid van hun bekrompen gedachtestroom. Door het uiterlijk van onze oudste werd in een dorpje waar we woonden mijn vrouw uitgescholden voor "n***erhoer", omdat zij, van Jemenitische vader, ietwat donkerder is dan de gemiddelde Costa Brava - gangers. Ik ben diegene die je op mijn avatar ziet, een kale breedgeschouderde nors kijkende man, heb nergens last van, maar achter mijn rug denkt iedere buitenlander dat ik bij een racistische groepering hoor en waarschijnlijk Wilders stem. Voorkomen dat je racistisch wordt? nope, onmogelijk, je wordt namelijk van alle kanten om je heen bestookt met racisme. De Marokkanen beschuldigen de Nederlanders ervan, de Suri's dito met een sterretje, de Nederlanders doen dat weer terug etc etc. Telkens wordt de troefkaart "racisme" uitgespeeld, ver, heel ver voordat er überhaupt sprake is van racisme. Het is een hype, en door eenzijdige berichtgeving wordt zulks met gretigheid in stand gehouden. Ik voel me thuis in een multiculturele samenleving, kijk naar de samenstelling van mijn gezin. Maar vertik het om klakkeloos aan te nemen dat slechts de autochtone bevolking discrimineert op ras, geloof me geef iemand een rood hesje en indoctrineer dat rood verkeerd is, de blauwe hesjes zullen dat te vuur en te zwaard verdedigen.

Een Amerikaans blad behandelde verleden jaar een studie over racisme bij kinderen op een bepaalde Amerikaanse gemengde school. Afgesproken was dat er zowel thuis als op school niet over verschillen van mensen zou worden gesproken. Geen eenvoudige opgave dus. Het resultaat was dat de kinderen geen onderscheid maakten b.v. tussen zwart en blank en ook geen andere racistische opmerking maakten. Na een bepaalde tijd werd de “proef”verlegd en werd er op school over de afkomst van de bruine klasgenoten gesproken. Geleerd werd dat de voorzaten van de zwarte kinderen oorspronkelijk uit Zuid Afrika kwamen en dat de meeste mensen daar bruin waren. . Niets fout aan zou je zeggen. Maar de houding van de kinderen thuis veranderde langzaam. Werd er voorheen niet over verschillen tussen de kinderen gesproken, nu werd er thuis wel eens gezegd “Je weet wel die jongen uit Zuid Afrika waar iedereen bruin is”. Het eerste onderscheid was gemaakt. Het onderzoek zette zich natuurlijk heel uitgebreid voort, maar wat me is bijgebleven uit het onderzoek is dat kinderen niet met racistische gedachten worden geboren, maar dat die worden “geleerd/aangepraat” door hun omgeving. En de teneur van jouw vraag met de voorbeelden bevestigt dit een beetje. Het probleem is dat we ons niet kunnen onttrekken aan alle “gekleurde” berichtgeving in krant, tv en omgeving. Wat we wel kunnen proberen is deze berichten te filteren en ons niets te laten aanpraten. Uiteindelijk zijn we zelfstandige individuen met een eigen denkvermogen. Laten we daar gebruik van blijven maken. Aan de andere kant moeten we niet naïef en goedgelovig zijn. Er mogen moskeen gebouwd worden in Nederland, gebaseerd op onze Grondwet, maar we moeten wel alert blijven wat daar binnen wordt verkondigd. Dat geldt overigens voor alle kerken en instituten.

dsat weet ik niet vraahg het eens aan een weetenschappeer

Racisme is een veel misbruikt woord en in de pejoratieve hoek gedrongen. Dit is spijtig want onze taal kent betere woorden en omschrijvingen voor de gesteldheid die men bij iedere gezonde mens aantreft. - bijna iedereen heeft de natuurlijke neiging zijn eigen soort te beschermen, bewust of onbewust.- Deze reflex ziet men ook bij de meeste diersoorten die in groep of sociaal bestand leven. Eendracht maakt macht. Waar je wel moet over waken is dat je deze reflex onder controle houdt want anders gaat de gemeenschap ook op jouw gedrag reageren, dat brengt je dan ook in nesten. Systeem boomerang. Beheers dan ook je sentimenten en probeer wel de sterkste partij te blijven. Wees geduldig maar cijfer jezelf niet weg want dan ben je gezien. Als je op de wang wordt geslagen biedt dan niet de andere, want je hebt er maar twee.

is moeilijk te voorkomen, het word je geleerd door het milieu waar in je opgroeit.

Dat voorkom je niet. Dat ben je. Wij allemaal. De truc is om je daarvan bewust te zijn. Dan kun je je gedachten en handelingen bijsturen.

Hoe voorkom je dat je racistisch wordt?" misdaad heeft niets met een bepaalde cultuur te maken of nationaliteit , het zit in ieder mens er zijn bvb proeven gedaan met studenten die een afdeling moesten bewaken in de gevangenis en namate ze zich machtiger voelde gingen ze de gevangenen steeds meer mishandelen. de studenten wisten niet dat het om een proef ging racistisch worden heeft niks met de ander te maken maar met jezelf je zou jezelf af kunnen vragen waarom je bloed kookt bij dergelijke berichten gaat het je dan om de nationaliteit die de daders hebben of gaat het je om het misdrijf en zoals ik er over denk is er maar een ras; het menselijke

Door het niet te worden hiermee beledig je mij ook!

Proberen geen vooroordelen te kennen..

Het is toch niet erg om racistisch te zijn? Ieder ras mens heeft zijn eigen gemeenschappelijke eigenaardigheden. Het wil niet zeggen dat ze hier allemaal 'aan doen' of dat het negatief is. We zijn vaak in staat om het als iets negatiefs te noemen. Maar elk ras heeft ook positieve vooroordelen! En zo 'scheren we ze allemaal over 1 kam'.

Geen aandacht aan besteden.!

Hier in België zit ik met hetzelfde dilemma! Ook erg veel criminaliteit door allochtonen. deze week kwam er in het nieuws dat in Antwerpen maar liefst 6 / 10 kinderen onder 9j van allochtone afkomst zijn! binnen 10 jaar zou dit 2/3 van de kinderen zijn.. Er zijn hier scholen waar je als belg in de minderheid bent.. vlaamse kindjes komen thuis met marokaanse of turkse woorden.. dat op zich is niet erg.. maar deze allochtone kinderen worden snel ingeschakeld door hun familie om kleine criminaliteit te doen, zij kunnen immers niet zwaar bestrafd worden.. en dat vind ik wel erg.. Daar sta ik wel bij stil.. maar hier kan je helaas niets tegen doen.. Ik wil ook niet racistisch worden, maar op den duur heb je gewoon een zekere angst gecreëerd.. zij zijn altijd met zovelen..

racistisch is niet erg. Er zit nou eenmaal verschil in mensen, dat hoort zo. Anders zou iedereen wel hetzelfde eruit zien. Marokkanen zijn eerder in hun trots gekrenkt en eerder op hun tenen getrapt dan blanken. Dat zit in hun bloed, dat is geen discriminatie, maar een feit.

DOOR DEZE VIDEO EENS GOED TE BEKIJKEN: http://www.youtube.com/watch?v=07aioL-FaqQ M.v.g. een Turkse jongen die 6vwo doet, wiens tante Nederlands lerares is, wiens oma meer weet over het Nederlands Koninklijk Huis dan wij allemaal bij elkaar. Het kan wel, scheer niet over één kam, niet iedereen is hetzelfde. PEACE

Ik weet het niet. Ik vind het zelf ook moeilijk. Als je objectief wilt blijven en er dus de keiharde cijfers bij gaat halen wordt je niet vrolijker.. (zie bron). Ik had vroeger de grootste ruzies met mijn vader omdat ik vond dat hij een racist was. Ik denk dat de geschiedenis, of ervaring, de wens hebben ingehaald en GVD, ik baal daar van!

Bronnen:
http://www.wodc.nl/search.aspx?simpleSearc...

Probeer toch voot ogen te houden dat dit een groepje is,... uit een hele grotr groep die wel gewoon leeft in ons Nederland. Ook zij hebben er last van. En ook onze lastpakken kunnen er wat van, alleen zij komen niet zo duidelijk in de krant.

Door iedereen als mens te zien en niet op ras geloof etc. te beoordelen, en niet te snel te oordelen, dan ben je wel redelijk op de goede weg.

Door voor jezelf te erkennen dat er in je (eigen ) bevolkingsgroep ook rotte appels zitten, maar ook veel goede.

emigreren

je mening uitspreken is niet verboden het kan racistisch overkomen bij een ander dus een oplossing is je mening beleefd uitspreken komt het minder racistisch gevonden ben je minder snel een racist. "waarom zou ik jou niet discrimineren en een ander wel?"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100