Waarom zijn de Amerikanen zo nationalistisch?

Ik bedoel , ik kan het me in Nederland niet voorstellen dat als we naar school , of naar het werk gaan trouw zweren aan de vlag en het volkslied zingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Amerika is een nog vrij jonge natie, de laatste uitbreiding ligt nog niet zo ver achter ons en daarbij komt dat het een melting pot is die veel culturen en herkomst nationaliteiten aan zich moet binden wil de Big MacSam door kunnen blijven gaan.

Ze zijn zo nationalistisch omdat ze al op school trouw moeten zweren aan de vlag en het volkslied moeten zingen.

het zit in de cultuur ingebakken volgens mij. Als je zo wordt opgevoed neem je dat (vaak) over. Daarbij komt kijken dat het natuurlijk een van de machtigste landen van de wereld is... dus ja, bijna een logisch gevolg.

Zou voor Nederland toch ook niet gek zijn om wat vaker stil te staan bij alle fantastische dingen die ons land te bieden heeft. Amerikanen zijn trots 'gemaakt' door de bovengenoemde 'rituelen'

Eén volk , één natie Dat is het parool! Amerikanen zijn ook trots op zichzelf! Hun geschiedenis bewijst ook een vastberadenheid en een opgroei naar degelijkheid en vooruitgang in standvastigheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100