Wat maakt iemand a-sociaal?

Als aanvulling op een vorige vraag van mij,vraag ik me af,wat iemand a-sociaal maakt,of wanneer iemand a-sociaal is.Iedereen heeft toch recht op een eigen mening of recht van spreken/doen,zoals hun dat goeddunkt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is niet wat iemand a-sociaal maakt maar sociaal. A-sociaal is iedereen van nature en om die reden voeden mensen nun kinderen op zodat ze sociaal kunnen zijn. Soms lukt dat om allerlei redenen niet zo goed.

Als je je zo gedraagt dat dat anderen verhindert zich ten volle te ontplooien in hun dagelijks leven dan ben je asociaal.

Niet iedereen heeft onbeperkt recht van spreken en doen, zoals het hem zelf goeddunkt. We hebben immers bepaalde wetten en regels met elkaar afgesproken in dit land. Als je je daar niet aan houdt, dan ben je in meer of mindere mate asociaal te noemen. Je bent sociaal als je rekening met anderen houdt.

Vaak heet dat te maken met de opvoeding en het gezin waar men is opgegroeid. Het is echter geen pre. Toegevoegd na 12 minuten: heet = heeft

Strikt gesproken is alle gedrag dat niet op andere mensen is gericht a-sociaal. Echter, in het alledaagse taalgebruik houdt a-sociaal in dat iemand zich niet houdt aan de conventies van de samenleving waar die persoon deel van uitmaakt.

Zonder dat je rekening houdt met een ander. Ten koste van een ander .Dan ben je asociaal.

A-sociaal is NIET sociaal... Sociaal zijn is meedoen met de gemeenschap... Sociaal zijn is delen met anderen... Sociaal zijn is de rechten van anderen eerbiedigen... Sociaal zijn is respect hebben... Sociaal zijn is luisteren en praten, interactie dus... Sociaal zijn is meewerken aan de gemeenschap... Mist in iemand een of alle aspecten hierboven opgenoemd, dan is die persoon a-sociaal...

Asociaal is je niet willen houden aan de regels, en een grote mond geven of agressief gedrag tonen als je hierop aan wordt gesproken of een boete krijgt. Iemand die normen en waarden aan zijn laars laapt. Geen rekening houden met andere mensen. Tijdens een woordenwisselling gelijk schelden en vloeden en hard schreeuwen, en blijven herhalen zonder rustig en de boel goed uit willen praten. Weinig of geen respect tonen.

Als je graag onder mensen bent, klaar staat om te helpen en je je aan de algemene heersende regels houdt waar al die anderen zich ook aan houden, ben je sociaal. Als je je niet aan die algemeen heersende regels houdt en/ of geen rekening met anderen houdt ben je a-sociaal bezig.

asociaal is anti- normaal. Je weigert net zo te zijn als de rest van de kudde. Dus omdat je niet bent als de rest of een ander ben je in hun ogen asociaal.

Teveel trots op je zelf.

Zich sterk introvert gedragen,in zichzelf gekeerd zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100