Waarom worden er zo veel taalfouten gemaakt op deze site?

Zijn Nederlanders dan werkelijk zo slecht in het beheersen van hun eigen taal?

Weet jij het antwoord?

/2500

ten eerste omdater geen spelingscontrole op de site zit. Ten tweede omdat de schermpjes zo enorm klein zijn dat je moeite moet doen om eea te kunnen zien als je op een normale afstand zit. Ten derde omdat het om de inhoud gaat,en niet per se om de spelling.

Het gaat om de antwoorden en niet of iemand een d of t verkeerd zet of een koma vergeet Nobody is perfect

Ik heb de wel spellingscontrole lopen als ik een antwoord typ, dus dat kan de reden niet zijn. Verder vind ik het antwoordscherm tijdens het typen ook niet te klein. Alle fouten hebben denk ik eerder te maken met slechte taalbeheersing en tevens met gemakzucht van de mens. Tegenwoordig vinden veel mensen het de moeite niet meer, om even na te denken over taal. Bij twijfel over spelling wordt niet meer het woordenboek ( kan ook de online versie zijn) gepakt, maar wordt er direct getypt. Even een naslagwerk pakken kost immers tijd en energie. Dat we daarmee langzaamaan onze moedertaal omzeep helpen, doet kennelijk niet ter zake.

Online ben je alleen moreel verantwoordelijk om correct te schrijven. Bovendien is een toetsenbord voor veel mensen een uitdaging > corrigeren is soms voor mensen te veel werk, uit luiheid of uit onkunde. Ik heb wel een spellingcontrole in dit schermpje, dat is vrij nuttig (mozilla firefox en google chrome). Hiernaast blijft het inderdaad een probleem voor veel mensen om goed te spellen, en vooral zinsopbouw (interpunctie, woordvolgorde, etc). Ik ken er ontzettend veel die precies schrijven zoals ze praten, en alles wat ze hebben geleerd naar een duistere hoek van hun brein duwen.

Deze vraag is al in vele hoedanigheden voorbij gekomen. Ik zou zeggen, maak je er nou maar niet druk over. Niet iedereen is even goed in taal en bij een site als goeie vraag blijkt duidelijk dat velen weinig van de lessen op school begrepen hebben. Van belang is echter dat je begrijpt wat er bedoeld wordt met een vraag. De taalfouten neem je gewoon voor lief. Je kunt daar toch niets aan veranderen, alhoewel het soms tenenkrommend is. Troost je maar met de gedachte dat de mensen die slecht spellen waarschijnlijk hele andere talenten hebben. De ene mens is de andere niet.

dat kan meerdere oorzaken hebben maar het belangrijkste is toch of je weet wat er bedoelt word . voor spelling nederlands dictee moet je op een andere site wezen.

Niet iedereen heeft het niveau van een academicus op de Nederlandse taal. Sommige mensen komen niet verder dan een lagere opleiding. Daar kunnen zij helemaal niets aan doen. Is het nu dat tijdens die lagere opleiding, die persoon voldoet aan de eisen van de opleiding. Maar als hij van school af is dat hij moet voldoen aan het niveau van een academicus?

Ik betrap mezelf erop dat als ik met mijn gsm antwoorden geef eerder een spelfout maak dan wanneer ik achter mijn pc zit. Misschien dat dit voor meer mensen geld.

Ik denk dat de leeftijd er ook mee te maken heeft van de gebruikers . Bij de iets oudere gebruikers is volgens mij de kennis van de taal iets afgevlakt. En het ligt er volgens mij er ook aan hoeveel jaren iemand een opleiding heeft gehad en welke !

Omdat we mensen zijn die fouten maken, maar wel bereid zijn elkaar te helpen d.m.v. goede antwoorden te willen geven. Als we iedereen gaan wijzen op taalfouten, zullen er vele mensen weglopen en GV is voor iedereen. En niet alleen voor mensen die perfect Nederlands kunnen. Stel je voor als de meeste mensen hierdoor weglopen hoeveel goede antwoorden er verloren gaan.

De grootste oorzaak hiervan is dat mensen graag snel antwoord willen geven. En wanneer zij het juiste antwoord hebben gegeven hoeven mensen daarna niet meer te antwoorden. En dan is de kans groter dat hun antwoord wordt gekozen als beste antwoord. En ja, op dit soort sites doen mensen mee van allerlei niveaus, dus heb ook respect voor die persoon die slechts lagere school heeft maar toch goed kan meedoen!

kan gemak zucht zijn of net als ik afasie hebben na cva en tia's maar als het antwoord klopt lijkt het mij al iets waar mensen over na gedacht hebben toch

Door de snelheid van reageren.

Dat komt omdat het foutloos schrijven geen doel op zichzelf kan en mag zijn. Er zijn spellingsfundamentalisten die vinden dat dat wel zo zou moeten zijn. Zodra het fautloos schrijven je hoogste doel is, doe je het echte doel tekort: communiceren en kennis uitwisselen. Gellukkig zijn er niet zoveel van die ceikerts.

Omdat de meeste mensen geen typediploma hebben (ik ook niet). Het blijkt dat je met typen sneller fouten maakt dan tijden het schrijven. Ik kijk meestal naar het toetsenbord en ja dan verschijnt er van alles op het scherm. Daarom maak ik mijn tekst meestal in Word aan en laat de spellingcontrole zijn werk doen. Nou blijkt die ook weer niet waterdicht te zijn, maar Microsoft heeft toch zijn best gedaan en ik ook. En…uiteindelijk gaat het om de inhoud niet waar? Toegevoegd na 2 uur: En ach, wat maken een paar taalfouten eigenlijk uit, we kunnen toch wel lezen wat er staat!!! Alle silme msenen knunen dit lzeen. Ik kon het neit glevoen teon ik het zag. Het fnemoeanl pwoer van je hrenesen deot alels op de jiutse vlogodre. Vloegns een sutide van de Unvireisadde van Cmabrigde, het maakt neit uit de vlogodre van de ltretes in een wrood, je meot aeleln zrgoen dat je de ereste en de latsate lteter op jisute pelk zet. De rset mag je een zoojte van mkaen. Dat kmot odmat je hrenesen neit lteetr per leettr, maar wel de gorep lteters bij eaklar. Luek he? Als je dit kan lzeen suutr door naar je virednen.

Bronnen:
university of cambridge

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100