Waarom werken er meer mannen als vrouwen in topposities ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ER werken meer mannen als vrouwen on topposities omdat mannen bereid zijn hun leven in dienst van hun carrière te stellen. Mannen zullen alles opgeven om een bepaalde carriere te behalen, let wel niet alle mannen. Je zal als vrouw bereid moeten zijn, vrienden, familie echtgenoot kinderen allemaal op een 2e plek te zetten. Je moet bereid zijn smorgens vroeg naar je werk te gaan en niet weten hoe laat je savonds tuis bent, wat meestal belachelijk laat is Je zal indien gewenst op elk moment naar een andere lokatie af reizen afin het vraagt veel offers die pas na vele lange jaren worden omgezet in macht, geld en aanzien. wat je heb gemist is het liefdesleven met je partner, het zijn van een ouder voor je kinderen en niet zien opgroeien eerste stapjes griepjes enz elke vrouw die na haar opleiding direct alles opoffert zal dezelfde status nivo bereiken. de vraag is dan, ben je bereid om dat te willen en te doen De meeste topposities wordt ingenomen door mannen van middelbare leeftijd , betekend dat ze vele jaren hebben gezwoegd, en slechts enkele bereiken het

Omdat het 'aanbod' van mannen die belangstelling hebben voor een dergelijke positie groter is dan het aanbod van vrouwen. Dan is het voor een vrouw veel moeilijker om 'erdoor te komen' dan voor een man, tenzij ook op dit niveau positief wordt gediscrimineerd: 'bij gelijke geschiktheid wordt de voorkeur gegeven aan een vrouw'.

Omdat mannen een voorsprong hebben doordat ze tot en met de jaren 80 gewoon bijna het alleenrecht hadden op dit terrein. Vrouwen waren thuis of hadden parttimebaantjes en de paar vrouwen die vroeger wel de ambitie hadden om zover te komen hadden of geen kinderen of werden tegengewerkt door niet begrijpende mannen. Vrouwen zijn hard bezig met de inhaalslag maar dan moet eerst de volledige babyboomgeneratie met pensioen zijn. Vrouwen zullen deze functies veel vaker doen in een baan met 4 dagen werk of andere constructies zolang ze nog jonge kinderen hebben waar hun man ook een baan van 4 dagen heeft. Die omslag moet ook nog in veel bedrijven gemaakt worden maar het komt, het gaat gebeuren. Om vrouwen in een topfunctie te krijgen moet je eerst meer vrouwen in de subtop krijgen. Op dit moment is van alle werkenden 40% een vrouw en maar 25% van de mensen in de subtop is vrouw en maar 18% van de top is vrouw. Die cijfers moeten nog een beetje verschuiven: dus eerst alle werkenden naar 50%, dan kan de subtop zich vergroten qua vrouw en dan de top. http://www.nu.nl/economie/2928381/geleidelijk-meer-vrouwen-in-topfuncties.html Toegevoegd na 1 minuut: Ik neem aan dat je weet dat vrouwen gewoon werden ontslagen vroeger als ze trouwden, gewoon omdat hun man ze moest onderhouden en zoveel werk was er nu ook weer niet: "Van 1924 tot 1956 was er een wet in Nederland die getrouwde vrouwen verbood om te werken buitenshuis. Als vrouwen gingen trouwen, werden ze ontslagen. Voor 1924 mochten getrouwde vrouwen wel buitenshuis werken. Ook na 1956 gingen getrouwde vrouwen gewoon weer buitenshuis werken. " http://www.watiseer.nl/smartsite.dws?id=118466 Daarna was het gewoon not done om als moeder te werken dus die achterstand moet nog ingehaald worden.

Omdat het vooroordeel dat mannen in alle opzichten superieur zouden zijn aan vrouwen, in veel kringen nog steeds opgeld doet. Daardoor kregen vrouwen in het verleden en in bepaalde kringen, nu nog steeds geen kans om te gaan studeren. Is o.a. ontstaan door vele eeuwen hersenspoeling door diverse religies.

Om dit verschijnsel echt te begrijpen duiken we in de biologie en de evolutie. Je zou je af kunnen vragen hoe deze 'achterstand' van vrouwen in topposities in de evolutie van de mens is ontstaan. Fysiek grotere kracht bij de man en zwangerschap van de vrouw lijken op het eerste gezicht de voornaamste redenen. Maar waarschijnlijk nog belangrijker is het feit dat onderzoek heeft aangetoond dat er bij de geboorte van jongetjes meer DNA mutaties plaats vinden dan bij meisjes. Er zit dus gemiddeld meer 'gekte' in de man dan in de vrouw. Dit fenomeen levert dus meer 'idioten' op bij de mannen maar ook meer 'geniale' denkers. Dit heeft bijvoorbeeld ook tot gevolg dat er geen vrouwelijke wereldkampioenen schaken zijn. (Vrouwenschaak telt niet mee want daar zijn mannen uitgesloten) Tevens zijn er veel meer mannelijke Nobelprijs winnaars. Dit alles wil niet zeggen dat vrouwen minder slim zijn. Gemiddeld zijn we even slim. Er zullen gewoon altijd meer mannelijke uitzonderingen 'boven komen drijven'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100