Wat zegt men ik ben een moeder of ik ben moeder?

wat zeg je als nieuwbakken moeder? hoort dat lidwoord erbij?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als nieuwbakken moeder zeg je doorgaans: ik ben moeder (geworden). Je kunt ook zeggen: ik ben een moeder, maar voor mij klinkt dat wat afstandelijker, alsof het een baan is (al is het wel werk ;) ) 'Ik ben een moeder' kun je opzich wel gebruiken in de zin van: ik heb weinig tijd want ik ben een moeder. Maar dit wordt doorgaans niet gedaan geloof ik.

Als het gaat over wat voor werk je doet Ik ben verkoopster en moeder, als het gaat over of je een moeder bent, Ik ben de moeder van : Zo is het antwoord op ieder vraag anders, ook zal iedereen hem anders beantwoorden, veel zinnen hierin zijn goed Nederlands, maar daar gaat het niet om, jij bent moeder, je moet nog even wennen aan die titel, dat komt allemaal wel, geniet van je kind, en wees er trots op dat jij daar de moeder van bent.

Ik ben moeder is gewoon een feit. Ik ben een moeder: er is een groep kinderen en volwassenen, als iemand je dan vraagt in welke hoedanigheid je daar bent zeg je "Ik ben een (van de) moeders.Vraagt men dit als allen jouw kind(eren) daar zijn zeg je'"ik ben de moeder"

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100