Bestaat er een teken of symbool voor ergens schijt aan hebben?

Want ik zoek eigenlijks iets wat dat uitbeeld. Dat je niet meeloopt met anderen en gewoon je eigen ding doet.
Dus schijt aan hebben in de positieve zin van het woord.

En dan niet met de middelvinger gebaar aankomen want die had ik zelf ook al bedacht en dat is niet uhhh helemaal niet wat ik zoek :P

(En ik hoop dat ik de vraag in de juiste categorie heb gestopt)

Weet jij het antwoord?

/2500

Tja, iets in die richting moet het toch wel zijn. Anders krijg je niet duidelijk gemaakt wat je bedoelt. Deze dan misschien: tong uitgestoken en hand uitgespreid met de duim naar het voorhoofd wijzende. Zie afbeelding. Dan druk je toch zeker uit: "Ja doei, ik doe het lekker toch! Waarom? Omdat IK het wil!"

Je schouders ophalen en weglopen, lijkt mij een duidelijk teken. Alleen moet je dit dan wel op een geschikt moment doen, dus bijvoorbeeld precies wanneer de rest van de groep heeft besloten iets anders te gaan doen dan jij (wil).

Het anarchisme symbool. Toegevoegd na 1 minuut: Het is de verzameling denkwijzen die terug te brengen is tot de gedachte dat een individu op geen enkele manier een ondergeschiktheid áán of vàn iets of iemand erkent.

Hoewel vnl een vrouwending vind ik de 'talk to the hand' hierbij wel toepasselijk, zo'n wuivend handje die de palm naar je toekeert met zo'n blik van "praat maar raak, ik luister toch niet en heb schijt aan wat jij zegt/vind... :-) (Mijn kleine zusje deed 'm vroeger ook wel eens, tot hilariteit bij mij en mijn broer hihi)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100