Wat zijn de manieren en gebruiken tijdens een Turkse bruiloft? (voor een uitgenodigde nederlander)

Ik ben uitgenodigd voor een turkse bruiloft en wil graag weten wat ik kan verwachten en wat de do's en don'ts zijn tijdens zo'n bruiloft.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb zelf weinig ervaring met Turkse bruiloften maar je zou eens naar de masterthesis van Nadine Elisabeth Sijsling kunnen kijken (zie bij bronnen). Zij heeft onderzoek gedaan naar Turkse bruiloften in Nederland.

Wat je moet verwachten is lekker eten en mooi muziek waar je op kan dansen;) Wees gewoon jezelf en geniet ervan!

Er zijn verschillende mogelijkheden. Zo kan het zijn dat mannen en vrouwen gescheiden zitten, zo kan het zijn dat er geen muziek is en er niet gedanst wordt en het kan ook zijn dat er geen alcohol geschonken wordt. Natuurlijk wordt er eten geserveerd. Wat dat betreft verschilt het (alleen qua recepten) weinig van een Nederlandse bruiloft. Het kan een buffet zijn, maar het kan ook zo zijn dat het eten wordt uitgeserveerd. Het ligt er met name aan of het bruidspaar islamitisch is (er zijn ook christelijke Turken bijvoorbeeld) en indien het geval is, dan bestaat er in de islaam verschillende opvattingen over bepaalde kwesties. Daarnaast is er een groep seculiere Turken. Eén ding is zeker, maak je geen zorgen. Iedereen snapt het als je een bepaald gebruik niet snapt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100