Ik heb een prachtig stel fotoalbums gevonden van een familie. Hoe kom ik aan meer info over die familie ?

Het zijn een stuk of wat albums. Met alleen maar zwart.wit foto’s. Ik weet de naam van de man en vrouw. Weet dat de man overleden is. Maar misschien kan ik wel familie vinden. Heb een advertentie geplaatst op Marktplaats, maar geen reactie. Waar ik ik meer info vinden over die personen ?

Toegevoegd na 2 uur:
hierbij dus een foto. Het gaat op het echtpaar Lien en Klaas verkade.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op internet is nog wel meer informatie te vinden: De volledige meisjesnaam van Lien luidt Engelina Seekles. Zij werd geboren op 29 november 1912 in 's-Gravenhage, en overleed op 7 december 2004 in Lelystad (92 jaar oud). Op 18 maart 1931 trouwde zij in Amsterdam met Klaas Verkade, werkman van beroep. Zij kregen een zoon, Maarten Verkade (dat moet de peuter haast wel zijn). Deze Maarten Verkade zal, als hij nog leeft, waarschijnlijk achter in de zeventig zijn. Een pasfoto van toen hij een een jonge man was voeg ik toe. Zou hij actief zijn op internet? Toegevoegd na 16 minuten: Hier is haar grafsteen: http://www.online-begraafplaatsen.nl/zerken.asp?command=showgraf&bgp=153&grafid=93847&char=S, waaruit blijkt dat ze niet opnieuw getrouwd is geweest.

Bronnen:
http://88.159.165.240/wwwpondes/sfinfo.php...
http://www.genealogieonline.nl/stamboom-se...
http://www.pjvandeburgt.nl/van%20de%20burg...

Als je weet waar ze woonden, kun je bij die gemeente vragen naar eventuele nakomelingen. Wanneer de gemeente jou het adres niet mag geven ivm de privacy, kun je vragen of zij contact op kunnen nemen met de nakomelingen. Je zou ook een advertentie in een groot landelijk dagblad kunnen plaatsen, maar dat kost natuurlijk een paar centen, en resultaat is nooit gegarandeerd.

je kunt hun namen googlen. je kunt ook een foto op facebook zetten, met de vraag of iemand die personen kent, of wil helpen zoeken

Als er ooit een stamboom van een der familieleden is gemaakt, dan kun je hun namen misschien vinden via bijvoorbeeld Genlias. Als het een niet veel voorkomende achternaam is, kun je de naam ook via de telefoongids proberen te zoeken. Je hoeft niet per se een plaatsnaam in te vullen. Misschien komen er op die manier mensen met dezelfde achternaam uitrollen, die je kunt opbellen.

Bronnen:
http://www.detelefoongids.nl/tg/-/-/1/?con...
http://www.genlias.nl/nl/page0.jsp

Zet het hele verhaal met wat foto's op Facebook en vraag of je vrienden het willen delen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100