Waarom kijken mensen je altijd stiekem aan in de trein?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is toch de sport om dat te doen, vooral mannen doen dat... Maar vrouwen durven dat ook tegenwoordig... Het is spannend om te doen... Toegevoegd na 16 minuten: En als je eruit ziet als op je avatar, dan kijken ze je niet eens stiekem aan ook nog...

Dat doen ze alleen als ze een oogje op je hebben. En waarom dan stiekum... Omdat ze te verlegen zijn om naast je te gaan zitten en je de vraag te stellen of je mee uit wilt gaan. Toegevoegd na 5 minuten: @Cindy: Misschien onbewust? ;)

Vrouwen willen er altijd mooi en aantrekkelijk uit zien, als dat dan resultaat heeft, vinden ze het vervelend, zeggen ze. Maar daar geloof ik niets van, daar doen ze het toch voor. En als jij het meisje bent van je avatar, dan hoef je niet eens je best te doen er mooi en begeerlijk uit te zien. Wees er blij om en glimlach terug, geniet van het leven, je bent maar een maal jong. En ja, die mensen die stiekem kijken, die willen verders ook niets meer van je, kijk ze vol vertrouwen terug, zonder met je ogen te knipperen en wees blij dat je er zo mooi uit ziet.

Mensen kijken is leuk en vooral kijken mensen die er leuk uit zien of speciaal en om geen confrontatie aan te gaan gaan mensen stiekum kijken.

Er zijn al wat oorzaken genoemd. Ik wil er een aan toevoegen. Pas op je beurs.

ja dat heb ik ook altijd ik heb altijd de neiging om naar mensen te kijken in een trein of bus je bent vaak geïnteresseerd wat ze aan hebben wat ze doen en met wie ze zijn bijv. als je een leuk iemand in de bus ziet ga je er ook de hele tijd naar zitten staren je bent gewoon geïnteresseerd in die gene

Dat is wat je zelf projecteert. Het is niet vreemd om te kijken naar mensen in de trein of bus.

Ze kijken stiekem omdat ze bang zijn dat ze anders een boze of vernederende opmerking van je krijgen, en ze zich dan daarvoor moeten schamen als andere reizigers dat horen. Of ze kijken stieken omdat hun partner die naast ze zit het niet mag merken...

Het is precies het zelfde als je met de auto in de file staat dan zoeken de mensen ook oog contact en om de omgeving te verkennen.

Omdat we uiteindelijk sociale dieren zijn.En die willen graag weten wat er aan soortgenoten om zich heen bevindt. Helaas is het in onze maatschappij niet meer aanvaarbaar om dat open en bloot duidelijk te doen door op iemand af te lopen te ruiken en voelen. Dus moeten we gaan kijken. Echter, iemand gedurende lange tijd aankijken is vanuit gedragsoogpunt gezien itimiderend en aggressie opwekkend. Omdat we dat juist niet willen, onderdrukken we de aandrang om lang naar iemand te gaan zitten kijken. En dan kom je vanzel bij het steelse blikken werpen. Natuurlijk zit daar dan weer een deel bij: Hoe interessant ben je? Ben je een mistfit, dan trek je meer aandacht, en ook als je toevallig een erg aantrekkelijk uitiend persoon bent trek je extra aandacht.

mensen kijken niet stiekum aan in de bus maar jij ervaart het zo dat ze je stiekum aankijken,als mensen kijken is daar niets stiekum aan,ze moeten toch ergens naar kijken,en de vieze vloeren en wanden met grafitie zijn nu eenmaal minder leuk om naar te kijken dan de mensen om je heen.

Omdat je aandacht optrekt.

Omdat een gezicht de meeste aandacht trekt. Het is een oerinstinct waardoor we kunnen bepalen of we ons in een veilige situatie bevinden. Agressieve gezichten trekken trouwens de meeste aandacht en worden het snelst herkend. Autoproducenten maken hier gebruik van door de koplampen een beetje boos te laten kijken Toegevoegd na 2 minuten: Of ze willen met je sjansen

Uit verveling. Of men vindt je mooi. Maar willen niet dat jij merkt dat je beloert wordt.

Ik kijk altijd heel opvallend, maak je geen zorgen. Maar je zit op elkaar he, in zo'n trein. Op straat zou je nog ff weg kunnen lopen maar gaat hier niet natuurlijk. Dus dan maar stiekem.

Omdat het onbeleefd is om een onbekend iemand vanaf 1 meter of minder aan te kijken. Dat wordt door mensen als bedreigend ervaren, en daarom wendt men zijn blik af, als de ander hierop reageert. Klaarblijkelijk is het interessant om naar je te kijken, dus dan moet dat verborgen oftewel stiekem.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100