Hoeveel invloed zou de media hebben, op de sexuele voorkeur van vrouwen in verscheidene type mannen?

Toegevoegd na 1 minuut:
*ik ben een extra n vergeten in de titel volgens mij.

Weet jij het antwoord?

/2500

Niet of nauwelijks. Vrouwen kijken meer naar. Hoeveel potentie heeft een man zodat hij minimaal 7 jaar kan zorgen voor mijn ( ons) kind. Uiterlijk heeft niet zoveel te maken, met de keuze. Het gaan meer om gedrag.

Weinig. De voorkeur voor bepaalde types mannen (en vrouwen) wordt vooral ingegeven door de omgeving en de cultuur. Natuurlijk is die media ook een stukje uiting van cultuur, en zul je dus 'populaire' types vaker zien, maar waar mensen uiteindelijk op vallen, is een veel ingewikkelder verhaal en een breder vraagstuk. Overigens is zowel bij mannen als bij vrouwen uiteindelijk het uiterlijk niet het enige / belangrijkste doorslaggevende argument voor de keus van een partner. Er spelen gelukkig ook andere overwegingen mee.

Media kunnen een hype veroorzaken. Als zodanig is het mogelijk om een bepaald type man (cognitief) aantrekkelijker te maken dan een andere type. Let wel: de uiteindelijke partnerkeuze wordt niet vanuit visuele waarneming gemaakt. Zo dit toch wordt gedaan is de kans op verbreken van de relatie het grootst.

Er is een theorie dat men in de vroege jeugd een 'liefdesmal' ontwikkeld van een ideale partner. Dit zou dan worden opgeslagen in het onderbewuste Hoe meer een persoon ontmoet in de volwassenheid lijkt op deze onbewust opgeslagen ideale partner, hoe makkelijker men verliefd op deze persoon zou kunnen worden. In dat geval zou de media dus weinig invloed hebben op voorkeur. Toegevoegd na 1 minuut: Of misschien ook wel, als de liefdesmal wordt ontwikkeld door het kijken naar personen op bijvoorbeeld de televisie in de vroege jeugd.

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nld/psyche/liefde...
http://www.ziedaar.nl/article.php?id=228

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100