Is er een collectieve verbondenheid?(morfologische resonantie)en zijn wij verantwoordelijk voor elkaar?

werkt de manier hoe je met jezelf omgaat, en de (on)verantwoordelijkheid die je voor jezelf neemt, door in het collectief bewustzijn?
verheft een blij en gelukkig gevoel het collectief, alles en iedereen? maar andersom ook?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja er is zeker een collectieve verbondenheid. Wij zijn allen met elkaar verbonden, maar ervaren toch een eigen ik. Ik weet zeker als heel veel mensen hetzelfde willen, dit zal transformeren tot werkelijkheid. Dus daarom is het zo ontzettend belangrijk om liefde uit te stralen, want dan zal de vijver gaan rimpelen en vele harten zullen verlicht worden, en dit weer doorgeven aan anderen. Het kan ook andersom, door negatief te denken maak je een hoop mensen ongelukkig, die dat ook weer doorgeven. Belangrijk is om verantwoordelijk om te gaan met zowel je gedachten als je daden. Alles heeft een uitwerking, zowel positief als negatief.

Ja. Bij je vraag, vooral omdat die onder de rubriek samenleving valt, denk je snel aan het grote geheel, de Nederlandse of misschien wel de mondiale samenleving. Dan lijkt die verbondenheid minder relevant, maar hij is er wel. Hoe groter die groep is, hoe minder dat verantwoordelijkheidsgevoel wordt. Je kunt gauw denken: 'Dat doet een ander wel' en vervolgens doet niemand het. Het lijkt ook steeds minder te worden. We kunnen ons geweten wel sussen met het feit dat het glazen huis 7 miljoen euro heeft opgehaald voor de bestrijding tegen malaria. Maar een donatie is toch wat anders dan je echt verbonden te weten met de ander. Dan nog over je vraag of we verantwoordelijk zijn voor elkaar? Als je in God gelooft zeker, en als je niet in Hem gelooft ook. God wil dat we onze naaste liefhebben. En Kaïn, de eerste broedermoordenaar stelde al meteen de belangrijkste retorische vraag toen God hem vroeg waar zijn broer Abel was: 'Ben ik mijn broeders hoeder?' Ja dus. We zijn verantwoordelijk voor elkaar, in eerste instantie naar God toe.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100