Welke plek biedt het meest beschutting, met deze kou, 's nachts voor een dak- en thuisloze?

Zie ze regelmatig lopen, dak- en thuislozen of zwervers. Niet meer welkom bij het Leger des Heils of geen geld voor een opvang 's avonds.
Waar slapen ze in deze kou 'snachts? En wat zou de beste beschutte plek voor ze zijn?
Vroeg het me gewoon af...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ze geluk hebben worden ze ingeloot bij het leger des heils. Als ze minder geluk hebben, dan slapen ze ergens waar men bezig is met bouwen, nieuwbouw of slooppanden, of een schuurtje kraken. Soms zetten ze een tentje op een beschutte plek neer. Wist je trouwens dat men vaak ook moet betalen voor een slaapplek bij het leger des heils. Ik geloof iets van 3,50. En dan vroeg er weer uit natuurlijk, geen pretje nu!

Ha, die Vlinderr; Een slimmer zwerver die niet meer elders terecht kan gaat naar Schiphol of laat zich opsluiten in een winkelcentrum.

Bij dicht op elkaar staande huizen (in gangpaden).

Indien aanwezig, zie je ze in grote steden in de winter altijd op de luchtroosters van de metro. Een verstandige keus.

Nou, met dit soort weer zijn ze écht wel welkom bij het Leger des Heils en bij andere nachtopvang voor daklozen.

Ik weet dat ze hier in rotterdam wel welkom zijn in de opvang..die is zelfs langer open dan normaal.

Bij ons hier zijn er naar mijn weten 2 Die mogen slapen bij een boer in de schuur, in ruil daarvoor regelmatig een klusje doen bij de boer.

Ik zeg je daar waar ze slapen is het het comfortabelste... Dat weet ik zeker... Zij die geen onderdak hebben, gebruiken hun hele dag om het beste onderdak te vinden...

Deze mensen zijn met deze vrieskou eerder welkom bij dit soort opvang huis (weliswaar tegen een kleine vergoeding). Er werd al gezegd dat ze op luchtroosters liggen, maar zijn waarschijnlijk zijn ze ook te vinden onder bruggen, in trappenhuizen en wellicht ook wel achter containers.

als ik zwerver was dan zou ik proberen in een leegstaand huis of schuur te komen

Ik denk dat ik zou proberen in een bos te komen, met wat takken een dakje maken, sneeuw erover en dat is prima beschut! Maar ja, hier in de buurt zijn veel bossen, ik denk dat het in hartje Amsterdam lastiger zal worden.

Als ik een zwerver was zou ik hmmmzz.. Ik d8 even snel antwoord geven, maar die arme mensen kunnen gewoon nergens heen... ze worden meestal kraker en gaan met ze alle warm tegen elkaar liggen in een krakerspand. Toegevoegd na 3 minuten: NATUURLIJK ONDER BRUGGEN OOK WEL MET ELKAAR: Toegevoegd na 6 minuten: als laatste zitten ze veel bij luchtroosters. Omdat die veel warme geven: http://gebedsbroeders.nl/media/files/image/zwerver2.JPG

Ik zou een klein (nietszeggend) vergrijp plegen, zodat ik opgepakt wordt en in de gevangenis neergezet wordt. Gratis onderdak, eten en recreatie.

In een grote kartonnen doos met kranten .. pff ik moer er niet aan denken ,Ik hoop dat ze allemaal opgevangen worden door het leger des heils.

Hoog Catarijne is een goed plek voor die mensen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100