Is de mensheid in staat om alle dieren op aarde uit te roeien?

Zal vast wel kunnen, maar gewoon nieuwschierig

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan makkelijk, we zijn zelfs al goed bezig! Onder andere de volgende dieren zijn door de mensen al uitgestorven: Mammoet Dodo Manenwolf En onderstaande staan op de rode lijst (zullen als we zo door gaan uitsterven) Grote of reuzen panda Siberische tijger Veel vissoorten Als de dieren allemaal uitgeroeid zijn (en waarschijnlijk al eerder) dan zal de mens ook uitsterven. Het een kan namelijk niet leven zonder het ander. (denk aan de mug die opgegeten gaat worden door vogels, die door andere roofdieren worden opgegeten enz)

Nee dat kan niet. De zee bijvoorbeeld kan men nooit leegvissen. Die is zo groot dat er altijd vissen zullen overblijven. Insecten zijn er in gigantische aantallen. Er zijn meer insecten op aarde dan mensen. Die kan met nooit allemaal uitroeien.

Ja het kan makkelijker dan u kunt voorstellen, zelfs dieren die in zee leven zijn makkelijk om te laten "verdwijnen" echter zullen wij dat ook mochten we zoiets doen.

Nee, dat zal niet lukken. Er zijn grote levensvormen (zoogdieren) maar ook vele kleinere levensvormen waaronder ook eencelligen. Het zal niet moeilijk zijn om de wereld met het leven zoals we die nou zien, onherstelbaar te vernielen, maar om alle leven te vernietigen is niet haalbaar. Er zal na vernietiging weer een andere soort tot ontwikkeling komen die domineert over de wereld.

Nee, want bijvoorbeeld watervlooien zijn piepklein en ook nog eens bijna doorzichtig. Je moet wel heel goed zijn, wil je die allemaal uit de oceanen kunnen vissen. Dit geld natuurlijk ook voor kleine insecten in de grond.

ik denk het niet,en wel om de volgende reden. de mens is zelf een diersoort.stel hij heeft alle andere dieren uitgeroeid,dan moet hij zijn eigen soort nog. ok dat zal wel lukken,als we naar zijn gewelddadige geschiedenis kijken.maar dan komt het moment dat er nog maar en paar van de soort over zijn.ik denk dat ie dan terug zal schrikken voor de laatste definitive stap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100