is het normaal dat je met een uitkering geen sociaal leven kunt opbouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wat een onzin.. er zijn genoeg dingen te bedenken die helemaal niks kosten.. Leen de hond van de buren en ga naar het strand of bos.. Wees creatief...

Waarom zou je geen sociaal leven kunnen hebben?Misschien is vrijwilligerswerk wel wat voor jou.Je doet een ander er een groot plezier mee en je hoeft zelf ook niet thuis te blijven zitten.

Als je denkt, dat je alleen een sociaal leven kunt opbouwen door lid te zijn van een duur fitness-centrum, of door gezellig uit eten en in de kroeg zitten, ja - dan zal je met een uitkering daarvoor geen geld meer hebben. Maar er zijn genoeg dingen te doen en te organiseren, die weinig of geen geld kosten : denk aan met een stel vrienden uitwaaien aan het strand, een uiensoep-party organiseren met ouderwetse spelletjes als 'mens-erger-je-niet' of 'ganzenborden', er zijn in deze tijd van het jaar vaak leuke workshops in de tuincentra om kerststukjes te (leren) maken, waar je met een opgetrommeld stel naar toe kan, of je gaat gewoon alleen, en raakt dan al kreatievend vanzelf in gesprek..... Als je je er geestelijk overheenzet dat die ouderwetse gezelligheid een errug hoog 'kneuterigheidsgehalte' heeft, terwijl je het nog nooit geprobeerd hebt, zet je er dan overheen, en geef het een kans... De meesten van ons moeten rustig-aan doen, en je zult zien, dat anderen je ideeën oppikken, en jou gaan uitnodigen voor gezellig samen tijd doorbrengen. Succes - 't is maar geld......het leven heeft geen geld nodig om de moeite waard te zijn !!!

ik ben het eens met bovenstaande antwoorden. ik kan mijn wel voorstellen dat het moeilijk kan zijn om je bestaande vrienden groep in stand te houden als deze naar de bios, disco, stad of iets anders gaan wat geld kost. En het niet zien zitten om een potje te gaan ganzeborden. ik denk dat het wel invloed kan hebben op het soort vrienden (bestedingspatroon) maar niet dat het betekent dat je geen sociaal leven op kunt bouwen. je kunt id vrijwilligers werk gaan doen, wandelen in het bos, vissen enz.

Een sociaal leven heeft niets te maken met inkomen. Als je barst van het geld en je sluit je op achter je orchideën of als je niet veel hebt en gaat zitten achter je geraniums dan heb je hetzelfde effect. Hooguit zijn orchideën iets leuker om naar te kijken maar dat is een kwestie van smaak natuurlijk. Een sociaal leven willen opbouwen heeft met inzet te maken, dus wil je meer mensen ontmoeten dan zal je iets moeten ondernemen, tips zijn hierboven al gegeven.

Je kunt er wel een sociaal leven mee opbouwen, maar dan alleen op fietsafstand in je eigen woonplaats. Als je per ongeluk vrienden en familie zou hebben die door het hele land wonen kun je niet zomaar gezellig langsgaan. Of je moet telkens vragen of ze je treinkaartje willen betalen.

nee, dat vind ik niet. allereerst doe ik vrijwilligerswerk, wat m'n sociale leven enorm heeft verrijkt. verder nodig ik vrienden te eten uit, die op hun beurt een andere keer weer voor me koken. gewone gezellige maaltijden zonder poespas. verder heb ik net een heel gezellige ochtend gehad; met vriendin naar de rommelmarkt. lekker bijgekletst, en voor een paar euro een fijne stapel boeken om te lezen. er zijn zoveel leuke dingen te bedenken die je samen met vrienden doet, en die weinig kosten.

ONZIN, je hebt al een sociaal leven, dat hoef je niet op te bouwen want dat heb je al... Maar doe het dan ook, please...

Je kunt wel een sociaal leven opbouwen.waarom zou dat niet kunnen dan.informeer bij de gemeente voor bijdrage voor een abonnement voor een sportschool/zwembad enz..geniet van kleine dingen..wees creatief..geld maakt niet gelukkig hoor..

Dat heeft te maken met interesses ,en hoe kreatief je daarin bent.Het heeft ook te maken hoe sociaal je zelf bent en jou omgeving en het heeft niets te maken met een uitkering.

Tja ik heb een uitkering en leef onder bijstands nivo en heb echt nog wel een sociaal leven, en kan het als ik het zou willen nog iedere dag uitbouwen. Hoe? vrij simpel, ik heb 3 opgroeiende kids en MOET naar school lopen om ze op te halen en weg te brengen (meestal in omgekeerde volgorde haha, dus eerst brengen dan halen). Ik ben lid van de bibliotheek en kom daar soms ook in gesprek met mensen omdat je toevallig net opzoek bent naar hetzelfde boek of boeken in een zelfde onderwerp. En wat dacht je van gewoon over straat lopen en iedereen die je tegen komt groeten, kan hele leuke reacties opleveren. Ik heb een hond daar moet ik ook nog mee wandelen en naar de dierenarts, en echt zijn dingen die weinig tot geen geld kosten. Dus ja een sociaal leven kan je opbouwen met een uitkering en zelfs onder bijstands nivo.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100