Waar poepten neanderthalerbabys in?

gebruikten ze dierenhuid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wij zijn natuurlijk zo gewend aan het gebruik van luiers, dat we ons niet voor kunnen stellen dat je met een baby de boel een beetje aan kant kunt houden in en om het huis zonder. Maar als je kijkt naar wat er nog aan natuurvolkeren is (en overigens ook heel veel 'ontwikkelde' volken die nog niet massaal zijn overgestapt op de pampers) zie je dat dat geen enkel probleem is. Naast het niet gebruiken van luiers, slapen deze babies in de regel ook niet in hun eigen bedje, maar zijn ze 24/7 bij de moeder of een vervangende verzorgster. Hierdoor is de band tussen moeder en kind niet alleen heel sterk (wat hij zonder ook kan zijn trouwens, hoor), maar kent de moeder ook heel goed alle bewegingen en het ritme van de baby. Voor een baby gaat plassen of poepen, maakt hij bepaalde geluiden en bewegingen die de moeder al heel snel uitstekend leert herkennen. Ze kan hem dan even van zich afhouden, laten leeglopen en weer terug dragen. Zo worden moeder en kind samen al heel snel 'zindelijk'. Bovendien hangen bij een baby voeding en spijsvertering heel nauw samen, zodat je eigenlijk vanaf het begin al een hoog succespercentage hebt. Neanderthalers zullen naar alle waarschijnlijkheid - omdat ze holbewoners waren - soortelijke methoden hebben gebruikt. Mensapen pakken het weer heel anders aan ; die doen niet aan zindelijkheidstraining, ook niet voor volwassenen, en laten hun leven lang alles gewoon lopen. Maar dat komt omdat het geen holbewoners zijn en zich dus niet druk hoeven te maken hun eigen 'nest' te bevuilen. En vies vinden ze het blijkbaar ook niet, want in dierentuinen hebben ze wel 'huizen' (nacht/slecht weer hokken) die ze naar hartelust onder plassen en poepen zonder er ook maar een seconde naar om te kijken.

in de lucht en op de grond... Nee hoor een opening...

Er zal iets op bedacht zijn,misschien werden ze bijvoorbeeld gedragen in een buidel en werden daar bladen in gelegd om de ontlasting op te vangen. En misschien zo ook voor de plek waar ze sliepen.

In hun neanderthaler sabeltandtijgers bont luiers! Ben er niet bij geweest,zo oud ben ik nu ook nog niet!

Hoe doen ze het in China? Gewoon keurig netjes op de grond.

kan een doek of een lap stof zijn geweest in de vorm van een luier waar ....daarna werd het begraven...

op de grond. Zie apen.

Je hebt je baby in een draagdoek van dierenhuid. Hij begint te bewegen zoals wanneer hij moet poepen. Je haalt de baby uit de draagdoek, houdt hem een eindje van je af tot hij gepoept heeft, en legt hem weer terug.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100