Waarom vind ik het zo vervelend om iets nog een keer te zeggen als iemand mij niet verstaat?

Ik weet niet waarom, en ik heb het niet bij iedereen.
Maar meestal vind ik het heel vervelend om iets nog een keer te zeggen als iemand me niet verstaat. Of niet begrijpt. Ik heb best veel geduld, daar ligt het volgens mij niet aan.
Ook vind ik het lastig als iemand ondertussen met iets anders bezig is , of bijvoorbeeld wegkijkt en het net is of íe niet luistert?... wat is dat toch, herken je zoiets en hoe leg jij het uit...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik merk vaak dat ik het vervelend vind als ik net veel moeite heb gedaan om iets goed te formuleren. Als ik nog eens moet herhalen wat ik net heb gezegd, lijkt vaak ook de kracht van de woorden weg. Ik moet van mezelf dan weer op zoek naar nieuwe woorden. Ook om het nog een beetje natuurlijk en overtuigend te laten klinken. Als ik moe ben is het ook vervelender om dingen opnieuw te zeggen. Ik raak dan sneller geïrriteerd. Als ik bijna slaap, is dat nog erger. Dan schijn ik enorm te brabbelen. En als mijn bedpartner dan vraagt waar ik het over heb, dan kan ik heel geërgerd iets opmerken in de trant van: "Ja, dan moet je maar opletten!" Wanneer iets echt belangrijk voor me is en iemand is ondertussen iets triviaals aan het doen, zonder me aan te kijken, dan voel ik me gewoon niet serieus genomen. Daar kan ik dan ook niet zo goed tegen. Als ik emotioneel ben krijg ik soms dingen moeilijk één keer m'n mond uit. Laat staan nog een keer, omdat de ander niet oplet. Ik denk in het algemeen gewoon dat het niet leuk is om ergens energie in te steken zonder resultaat. En dan is het afhankelijk van je verwachtingen - heeft herhalen zin? - of je er nog een keer die energie in gaat steken of niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100