Waarom wordt huilen op de werkvloer vaak niet geaccepteerd in Nederland?

Wat is er zo erg aan als iemand huilt op de werkvloer??

Toegevoegd na 31 minuten:
M'n vriend en ik hadden het hierover tijdens het eten, wat "er zou gebeuren als je tijdens een serieuze vergadering in huilen uit zou barsten". Of dit dan "normaal"gevonden zou worden of dat mensen zich geen houding zouden weten te geven.
Excuus voor de vage omschrijving van hierboven.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het staat niet professioneel. Het kan ook gewoon onhygiënisch zijn (ik zou ook niet willen dat de kok die mijn eten maakt in de keuken staat te huilen boven de pannen). Je zult er waarschijnlijk niet voor ontslagen worden, maar ik denk dat je in de meeste gevallen niet stijgt in aanzien bij je collega's.

Het wordt als 'zwak' gezien. En ze zeggen vaak houd privé en werk gescheiden, meestal huil je om privézaken. dit wordt dan niet geaccepteerd

Het is niet helemaal waar dat het niet wordt geaccepteerd. In uitzonderlijke gevallen mag het best. Ernstige ziekte, overlijden van een naaste dat soort dingen. In vrijwel alle andere gevallen wordt het niet echt geaccepteerd inderdaad. De voornaamste reden is dat het als een teken van zwakte wordt gezien. Bovendien is het werk over het algemeen een zakelijke omgeving. Behalve in uitzonderlijke gevallen wordt men geacht om persoonlijke problemen zo min mogelijk van invloed te laten zijn op het werk.

Je gevoelens laten zien daar is niets mee. Iedereen is weleens emotioneel. Het komt voor bij ons in de organisatie dat mensen verdrietig zijn. Dan zijn er altijd mensen die zich over degene ontfermen. We zijn tenslotte op de wereld om elkaar te ondersteunen en te helpen niet toch!!!!!!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100