Wanneer begint de week officieel?

Ik zal als voorbeeld week 1 nemen.
- Begint week 1 dan op 1 januari? Als 1 januari op donderdag is, beginnen alle andere weken dan ook op donderdag?
- Of begint week 1 op de eerste maandag van januari en de andere week dus ook allemaal maandag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat hangt er vanaf hoe je dat met elkaar afspreekt In Nederland volgen wij de ISO8601en NEN 2772 norm. Het weeknummer is het volgnummer dat een week in een jaar krijgt. Volgens ISO 8601 en NEN 2772 is de eerste week van een jaar de week die vier of meer dagen van dat bewuste jaar bevat. Omdat, volgens NEN 2772, de eerste dag van de week een maandag is, komt het erop neer dat week 1 de week is, waarin de eerste donderdag van dat jaar zit of de week waar 4 januari in valt. In sommige landen wordt een andere methode gebruikt, zodat het weeknummer per land kan afwijken. In bijvoorbeeld de Verenigde Staten en Japan begint de week op zondag, en is de week waarin 1 januari valt de eerste week van het jaar.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Weeknummer

"In Nederland en België begint de nummering met de week die vier of meer dagen van het nieuwe jaar bevat. Hierbij gaat men ervan uit dat een week begint op maandag. Dit houdt in dat week 1 die week is waarin de eerste donderdag van januari valt, én verder dat 4 januari altijd in week 1 valt. Bij deze weeknummering moet men erop letten dat de eerste week van een jaar soms dagen bevat die nog tot het vorige jaar behoren. Zo valt bijvoorbeeld 31 december 2007 in week 1 van het jaar 2008."

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Week

Een week staat helemaal los van een datum . En een week begint om zondagnacht 24.00 uur . En eindigt ook op zondagnacht om 24.00 uur

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100