Wat is een goed voorbeeld van overlast van 'probleemjongeren'?

Ik probeer iemand te overtuigen van mijn stelling hier over, en ik wil graag een voorbeeld hebben om aan te duiden dat probleemjongeren wel degelijk een last zijn voor de maatschappij.

Alvast bedankt.!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Intimidatie van voorbijgangers, waardoor er een angstgevoel ontstaat. Fikkie stoken. Glas / rotzooi / naalden in de speeltuin. Vernielingen. Toegevoegd na 3 uur: Dit deden de hangjongeren in mijn oude buurtje 15 jaar geleden. Ze stookten fikkies bij oude mensen voor de deur en gooiden eieren tegen hun ramen aan. Ze gooiden hun bierflesjes kapot in de speeltuin en soms lagen er ook naalden. Ze sloopten het hek van de speeltuin. Voordat onze kinderen er konden spelen, moesten we eerst de zooi opruimen. Ze probeerden soms ook om de speeltoestellen in brand te steken. Dus ja, ze veroorzaakten overlast en hoge kosten voor de speeltuinvereniging om de zooi iedere keer weer te fiksen.

Afval op de grond gooien belletje trekken. Roken. Grluidsoverlast vandalise. Eigenlijk alles waar iemand anders last van kan hebben.

Zich onnodig ophouden op openbare plekken waar dit niet is toegestaan, grote monden op straat tegen niet vermoedende voorbijgangers, zinloos geweld, vernielingen en drugs en alcohol gebruik

In Gouda kwam probleemjongeren voor. In sinds een jaar of twee geleden in het nieuws. En zorgde voor overlast, de politiek heeft hier aandacht aanbesteed. Zie bron.

Bronnen:
http://nos.nl/video/197411-spoeddebat-over...

Steeds heen en weer rijden met veel te luidruchtige scooters.

Ergens met een groepje staan, en gewoon een onschuldigen voorbijganger tegenhouden, van allerlij dingen verzinnen dat die voorbijganger zogenaamd over hem/haar gezegt heeft, en dan bedoel ik scheldwoorden, en dan die onschuldigen voorbijganger zonder pardon op het gezicht slaan.

Bronnen:
eigen ervaring helaas.

En niet te vergeten: onschuldige mensen uit hun huis wegpesten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100