Waarom bestaat er nog politie te paard?

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn vermoedes zijn dat: - Je kan vaak makkelijk overal tussendoor (net als de fiets) - Het gaat vrij snel - Je zit hoger, dat zorgt ook voor een goed overzicht (van de situatie) Toegevoegd na 1 minuut: De inzet van de bereden politie heeft voordelen. Paarden wekken minder snel agressie op. Enerzijds vinden de meeste mensen het leuk als ze een paard zien staan, anderzijds boezemt een paard ontzag in. Bij het beheersbaar houden van grote mensenmassa’s zijn paarden onovertroffen: ze zijn wendbaar en wekken bij het publiek minder agressie op en ze zorgen ervoor dat een groep met weinig geweld uit elkaar gaat.

Op een paard is alles veel overzichtelijker omdat je hoog zit, door de grootte zijn paarden ook intimiderend wat ook nuttig is bij bijvoorbeeld rellen. En paarden zijn snel en mobiel waardoor de politie sneller ter plaatse kunnen zijn.

Behalve bovenstaande argumenten kan een paard in tegenstelling tot een auto ook zelf kijken en zal niet gauw op een gevallen persoon gaan staan.

Ze worden gebruikt op plekken waar autos, motors, fietsen niet gewenst zijn. ook lijkt een politieagent er indrukwekkend uit vanaf die hoogte en kan hij alles goed zien.

Bronnen:
http://www.bokt.nl/wiki/Bereden_politie

er is een naam voor dit gedrag: MACHT! En het is schandalig . Waarom moeten ze nog honden en dieren in gevaar brengen? Dieren kunnen niet praten, en zijn hier ook nog de slachtoffers

Ik denk ook dat het veel afschrik geeft als je een paard ineens voor je hebt.

Als er bv relletjes zijn dan heeft de politie iets nodig wat snel is en bewegelijk is en wat ook afschrikt . En dat is een paard .

als aanvulling op het bovenstaande.... deze paarden zijn erop getraind om door te lopen als ze tegen een persoon aanlopen. er is echt niemand die NIET aan de kant zal gaan voor een paard. of het nu uit vrije wil is, of omdat een paard gewoon 'iets' mee doordrukt dan een eigenwijs persoon die gewoon aan de kant moet gaan. met paarden is het dus veel makkelijker om groepen uiteen te drijven dan dat de ME ook zal kunnen doen met hun waterkanonnen. deze haal je namelijk niet zo snel uit een trailer, en ze zijn een stuk minder mobiel om snel te kunnen manoeuvreren. en wat dacht je van strand, duinen en bossen. hier kom je ook niet overal even makkelijk met een ander vervoersmiddel. lang leven de paarden!!! en dat allemaal met 'maar' 1 PK ;-)

Omdat die methode nog steeds niet is achterhaald door een andere en betere methode.

Deze paarden worden nog gebruikt omdat met prinsjedag en andere koninklijke aan gelegen heden gebruikt worden om voor en na koets te lopen vandaar ze er nog zijn. Deze paarden worden ook nog gebruikt bij sinterklaas op tochten ze worden er speciaal op getraant tegen dit kunnen dus lang . het koninklijkhuis bestaat zal zeker gebruik maken van politie te paard het zijn vaak ook die agenten die tijdens zo sinterklaas feest die gewent zijn op paard sinterklaas te spelen deze dan die bij grootte optochten de aankomsten in grootte steden dan . Mijn neef traan deze paarden en werkt ermee .

Bronnen:
http://youtu.be/TgbOrz5gSqM

Ik denk dat ook meespeelt dat relschopper niet snel iets tegen een onschuldig paard zullen ondernemen, als. Da al zouden durven

Een agent die hoger zit dan de persoon die hij benadert dwingt die persoon 'naar hem op te kijken' Een agent te paard is één van de vele psychologische trucjes die de overheid er nahoudt. Zo wordt je alleen maar agent als je een bepaalde lengte te boven gaat. Ook de pet van een agent is zo geconstrueerd dan de agent veel groter lijkt dan hij in werkelijkheid is. Natuurlijk zal het ook zijn nut hebben op slecht begaanbare wegen enz...maar m.i. is het psychologische effect van een hoger zittend persoon er de belangrijkste reden van dat zij nog altijd bestaan. Groet, Ton

Een paard is geschikt als: - observatiepost - mobiel, wendbaar en geschikt voor veel soorten terrein - middel voor het uitoefenen van dwang

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100