wat is anonymous precies?

Ik weet dat anonymous wel een soort van groep 'Hackers' zijn, maar ik weet echt precies wat hun doel is.
Zijn het goede mensen? die bijvoorbeeld tegen de regering zijn? Graag een duidelijk uitleg wat het precies is.

Toegevoegd na 4 uur:
Ik wil er nog even bij zeggen, Ik heb nu heel wat informatie opgezocht. En Anonymous wil zich niet als een groep voorstellen of een groep hackers. (wat ik dus zei in mijn eerste zin.)
Als ik me goed voorstel zijn het gewoon normale burgers die je dagelijks op straat tegen komt, Alléén die wel strijden voor vrijheid en Minder schijnheilig gedoe van de regering.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

'goede mensen' is heel subjectief. De mensen die het eens zijn met Anonymous, vinden het goede mensen, en degenen die gehackt worden, vinden ze slecht. Anonymous is niet direct tegen de regering, ze zijn erop tegen dat zoveel informatie achtergehouden wordt door de regering. Ze willen alle informatie op de wereld openbaar maken, zodat iedereen weet wat er eigenlijk wordt gedaan. Onderstaande bron is het manifest (wat ze doen) van Anonymous, wel in het engels.

Bronnen:
http://www.indybay.org/newsitems/2010/12/0...

Alle informatie toegankelijk maken voor iedereen.

Anonymous is een organisatie zonder organisatoren. Je zou ze "piraterij-activisten" kunnen noemen. Een digitale beweging zonder leiders en zonder leden. Waar letterlijk iedereen zich bij kan aansluiten. Een losse club mensen die dezelfde idealen delen en die invloed willen uitoefenen met de beperkte kennis die ze hebben. Een vaste doelstelling hebben ze niet. In zijn algemeenheid streven ze naar algehele vrijheid van het internetverkeer. Zo legden ze in 2010 de websites van de Australische regering plat toen die aankondigde dat ze het internet wilden filteren op pornografie. Toen WikiLeaks door de Amerikaanse overheid onder druk werd gezet om geen staatsgeheimen meer te onthullen, werden de websites van o.a. PayPal, MasterCard en VISA platgelegd. Die blokkeerden rekeningen en wilden geen betalingen aan WikiLeaks meer doen. Aanhangers van Anonymous leggen contact op internetforums, zoals 4chan. Daar ontstaat een subcultuur en worden ideeën en plannen uitgewisseld. Behalve op forums treffen ze zich op Twitter en IRC.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Anonymous_%28groep%29
http://nos.nl/artikel/204133-wie-is-of-zij...

http://www.whatis-theplan.org/h2-visitor-and-new-member-information

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100