Hoe kan ik het best omgaan met mijn irritaties?

Laatst was er bijv. iemand in een stampvolle trein die een rijstwafel ging eten. Die dingen zijn op zich best lekker, maar ze STINKEN gi-gan-tisch!!
Ik vind 't gewoon ronduit asociaal om zo'n ding in een propvolle trein te eten. En dan ook nog op het balkon waar geen raampje open kan. Van zoiets kan ik vreselijk agressief worden. Ik bedacht/besefte dus: het ís dat ik ben opgevoed, maar het liefst had ik je naar 't andere eind v/d trein gedreund!
Slaat nergens op. WEET ik. Maar die stank maakt me op zo'n moment ongelooflijk agressief.
Oftewel: ik WEET dat die irritatie bij mezelf ligt, en niet bij degene die bij mij het bloed onder m'n nagels vandaan haalt, maar hoe ga ik daar op zo'n moment het verstandigst mee om?
Een sudoku is dan wel m'n redding, maar die kost dan wel ineens enorm veel moeite, terwijl daar anders juist veel plezier aan beleef.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik zou denken, ok dit irriteert mij, en hoe kan ik daar los van komen zonder krampachtig ergens anders aan te denken wat toch niet helpt. En vaak lukt het dan om toch je aandacht ergens anders op te focussen. Gewoon denken, ik mag ergens anders aan denken maar het moet niet. Wanneer je denkt nu mag ik niet aan groene apen denken dan denk je de hele dag aan groene apen.Maar als je je geest gewoon aanvaard dat je ook aan iets mag denken in plaats van moeten dan geef je jezelf de vrijheid in denken en dan zul je zien dat je normaal, gewoon de gedachtes een eigen leven gaan leiden en zich afzonderen van de situatie waar je je in bevind.In dit geval de rijstwafel. Kortom je mag ook aan andere dingen denken, maar het moet niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100