Is het gironummer 555 voor o.m. rampen permanent in gebruik? Kan men door automatische overschrijving bedragen naar giro 555 sturen?

Dan hoeft men niet steeds, als er een ramp is gebeurd, een overschrijvingskaart of zo gebruiken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee die is niet altijd open, alleen bij rampen zoals nu in afrika. Het is dus niet hamdig om te doen wat jij wilt. Je kunt dan beter ieder maand een bedrag opzij zetten en dat dan in 1x geven

Het gironummer 555 is momenteel open voor Honger in de Hoorn van Afrika. Gedoneerd geld wordt in principe besteed aan de hulpverlening voor de ramp waarvoor het bedoeld is. Als er aan het einde van de gestelde bestedingstermijn toch geld overblijft, dan wordt dat doorgezet voor de hulpverlening bij de eerstvolgende ramp waarbij de SHO in actie komen. Het gaat dan altijd om grote rampen, waarbij grootschalige hulpverlening nodig is.

Bronnen:
www.giro555.nl/veelgestelde-vragen/

Nee, giro 555 is niet permanent in gebruik. Dat wordt per ramp geopend. Het is het gironummer van Samenwerkende Hulp Organisaties, de SHO, die daar geld op verzamelen voor rampen in landen die hulp nodig hebben. Na de "giftperiode" wordt het weer gesloten tot de volgende ramp. Mensen willen graag bewust een gift doen aan een zelfgekozen doel, en niet zomaar, in het algemeen. Niet iedereen doneert aan alle doelen. Het is gemakkelijk om dat altijd op hetzelfde gironummer te doen. Makkelijk te onthouden: Giro 555 is een begrip.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100