Wat moet ik doen?

Ik heb een probleem.
Als ik bij mensen die in niet/nauwelijks ken kan ik nauwelijks uit mijn woorden komen, maar een nog groter probleem is het bij meisjes ik weet totaal niet wat ik moet zeggen.
Ik zie er verder goed uit (dat hoor ik van anderen).
Maar het is echt vet irritant ik weet gewoon niet wat ik moet doen en kijk dan vaak snel de andere kant op, want ik weet gewoon niet wat ik moet zeggen of doen.
(zeg niet dat ik gewoon mezelf moet wezen want dat werkt dus niet dan kan ik niks zeggen).

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen (en dus meisjes) vinden het leuk als je belangstelling voor ze hebt. Je kunt van tevoren alvast wat vragen bedenken (zoals hierboven: Wat ga jij doen in de vakantie etc). Zorg dat ze kort zijn, dan hoef jij zelf nog niet veel te zeggen. Als je vraag met 'wie, wat, waar, waarom' begint, kunnen mensen daar een lang antwoord op geven. En dan stellen ze jou vast ook een vraag. Je zult zien dat het je makkelijker afgaat als het gesprek echt op gang komt en iemand jou wat terugvraagt. Succes! Enneh.. het is niet erg als je eens niet zo goed weet wat te zeggen. Best leuk zelfs!

Wellicht is een assertiviteitscursus iets voor jou. Hier leer je om uit je woorden te komen, zo maar spontaan iets tegen iemand anders te zeggen, mensen complimenten te geven en noem maar op. Bovendien leer je ook, dat het niet altijd nodig is om iets te zeggen, maar alleen toekijken kan ook al erg interessant zijn. Als je dan iets belangrijks opmerkt kun je daarop reageren. Informeer eens bij jullie in het gemeentehuis of er daar iets bekend is over een dergelijke cursus. In de meeste plaatsen worden deze wel gegeven en ze zijn over het algemeen gratis. Als je eraan deelneemt hoef je je niet te schamen tegenover je medecursisten, want ze zitten allemaal in hetzelfde schuitje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100