Wanneer onderwijzer het enige beroep zou zijn, zou kennis dan nog betekenis hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onderwijzers hebben ook alles moeten leren van onderwijzers. Kennis is dus belangrijk om te verspreiden, zelfs als het alleen naar onderwijzers toe is.

Ja, kennis zou gebruikt worden om kennis over te dragen. Klinkt ingewikkeld maar om iemand kennis te geven moet die persoon weer gevoed worden met kennis. Het heeft een circulaire werking dat nooit op houdt.

nee, want dan zou de opgedane kennis van de leerlingen onbruikbaar zijn, tenzij zij op hun beurt ook weer onderwijzer zouden worden. Dit antwoord gaat niet op als je levenswijsheid bedoeld.

Ja, je kunt onderwijzen in meerdere vakken.

Kennis = Macht Kennissen = Machtiger

Tuurlijk een zou een wedloop ontstaan naar de beste, naar degene die het meest kan begeesteren. denk aan de film "DEATH POEMS SOCIETY " Kennis zou een ander dimensie krijgen. het is zoals wiskunde studeren zonder direkte toepassingen , boeiend en waarschijnlijk komt er ooit een toepassing van.

Ja kennis heeft altijd betekenis. Ander vragen zijn: Wie bakt dan het brood?; Wie haalt het vuilnis op?; Wie melkt de koeien?; Wie verbouwd groenten? etc. Kortom: Er ontbreekt iets aan de levensvoorwaarden!

Iedereen is uiteraard onderwijzer, alleen niet in het huidige begrip. Dus om deze vraag te beantwoorden moeten we kijken naar de manier waarop mensen van elkaar kunnen leren. Iedereen kan een apart deelgebied van kennis hebben, waarin hij anderen kan onderwijzen, denk aan de vroegere ambachten. Dit betekent uiteraard niet een verlies van betekenis van kennis. Kennis moet echter wel altijd toepasbaar zijn, anders heeft het geen zin.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100