Waarom verouwehoeren de meeste mensen hun werktijd?

Toegevoegd na 1 minuut:
Het gaat over alle behalve het werk....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je generaliseert. Want eerlijk gezegd heb ik op mijn werk helemaal geen tijd om te ouwehoeren. Ook niet om vragen op goeievraag te beantwoorden. Desondanks bestaat de behoefte om wat jij omschrijft met 'ouwehoeren' wel. Dus ook ik wil graag af en toe met een collega praten en dit gaat echt niet altijd over het werk. Mensen zijn nu eenmaal sociale wezens met de behoefte om contact te hebben met soortgenoten. En op je werk lopen over het algemeen soortgenoten rond waarmee je kunt praten. Dit hoeft ook niet altijd over het werk te gaan, want je hebt met collega's wel meer gemene delers en dus gespreksonderwerpen. Ik kan me voorstellen dat op zo'n dag als vandaag de concentratie op het werk laag is. Door de warmte ben je snel afgeleid en zo niet, dus als je in een ruimte met klimaatbeheersing werkt, dan kan ik me voorstellen dat je de pest in hebt omdat je op zo'n mooi dag moet werken. Troost je dan: Het is buiten eigenlijk te warm. Vanavond is het buiten veel lekkerder en ga ik de tuin in. Maar om nu terug te komen op het geklets: Ik werk zelf met voornamelijk vrouwen. Er wordt heel wat afgekletst Ik heb het geluk dat dit niet onder het werk kan gebeuren en mensen het in hun vrije tijd meestal erg druk hebben. Maar als ik aan het werk ben en ik heb er last van dat de assistent en de stagiaire met elkaar praten (in mijn werk leidt dit af) dan maak ik dit bespreekbaar. Dus als jij er last van hebt dat de mensen om je heen teveel kletsen dan kun je dat misschien ook wel aangeven, zeker als het geklets ten koste gaat van het werk. Als dit jou frustratie geeft, kan ik je dit zeker aanbevelen. NB Als dit een incident is (het is ten slotte warm en bijna iedereen is lekker op vakantie) kun je het gewoon ook naast je neerleggen, maar als het iets is dat je vaak irriteert dan kun je het beter bespreekbaar maken.

Er zijn nu eenmaal een heleboel mensen die helaas niet het werk gekozen hebben waar ze ontzetend blij mee zijn. Zij doen het voor het geld, voor hun status of simpelweg omdat ze er te lang aan vast zitten. Dit zijn de mensen met een zogenaamde 9 'till 5 mentaliteit; die zitten de minuten af te tellen tot ze weer naar huis mogen, genieten absoluut niet van hun werkzaamheden en om de tijd te doden kletsen ze wat af met hun collega's. Uiteraard, voordat ik te negatief wordt, zijn er ook zat mensen die hartstikke van hun werk genieten, maar tevens levensgenieters zijn die buiten hun werk een hoop hobbies en plezier hebben dat ze graag delen met hun collega's, waar ze misschien ook wel vriendschappelijk mee omgaan. Ik praat persoonlijk ook liever over leuke dingen in mijn vrije tijd met mijn collega's dan over serieuze zaken, terwijl ik heel tevreden ben met mijn baan.

Omdat ze eigenlijk iets heel anders willen doen(of eigenlijk niets willen doen) dan wat ze elke dag moeten doen. Maar de meesten zijn daar nog niet achter...

Omdat de boog niet altijd gespannen kan blijven. Omdat het nu eenmaal komkommertijd is en er toch minder werk is Omdat men niet bereid is om zich bijzonder goed in te spannen voor de baas Omdat ouwehoeren nou eenmaal leuker is dan werken Omdat de temperatuur te hoog is om te werken Omdat er niemand zegt dat men weer aan het werk moet Omdat praten over werk gewoon niet fijn is Omdat internet uitgevallen is en men nu niet meer op msn kan ouwehoeren, dus doen ze het maar gewoon zo Ik noem maar even een paar redenen...

Waarschijnlijk is het voor mensen te mooi weer om te werken. Ze kunnen geen vrij nemen en compenseren dat door op het werk zo aangenaam mogelijk de tijd door te komen: lekker kletsen dus.

Er zijn ook mensen die tijdens werktijd hun tijd verspillen aan websites zoals goeievraag.nl ;-) Opzich denk ik dat het niet zo erg is, meestal lul je veel als je weinig te doen hebt en doe je veel als je het druk hebt. Zo werkt het voor mij in ieder geval.

Sommigen onder ons kunnen multitasken...

Omdat ze een Bore-Out hebben.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Bore-out

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100