Bestaat er in Zuid-Afrika nog een vorm van apartheid ?

Ik weet dat het officieel niet meer mag of kan bestaan, en dat er altijd extremisten zullen zijn. Wat ik me afvraag is eigenlijk of de blanken zichzelf nog steeds superieur vinden in het algemeen daar ?

Eigenlijk is deze vraag alleen te beantwoorden door mensen die er zijn geweest en het hebben ondervonden, of mensen die er kennissen of familie hebben.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ha, die Newbie; Apartheid als geïnstitutionaliseerd wetssysteem bestaat niet meer, maar daarvoor in de plaats is er een soort omgekeerde situatie ontstaan. Er zijn quota gesteld waaraan bij overheden, bedrijven en instanties moet worden voldaan wat betreft de etniciteit van management en bestuurders. Daardoor zijn er nogal wat plaatsen waar alleen maar om aan de regels te voldoen mensen naar voren worden geschoven die een soort stromanfunctie hebben terwijl achter de schermen de oude machtsstructuur gewoon voort bestaat. Een en ander werkt ook de nodige corruptie in de hand. De groep blanke extremisten die is overtuigd van hun superioriteit is lang niet zo groot meer als tijdens het officiële apartheidsregime en hun invloed is zeer beperkt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100