Geloofden de nazi's (en aanhangers) echt dat alle joden slecht waren of zeiden ze dit uit angst voor zichzelf?

Ik kan me gewoonweg niet voorstellen dat er zo veel mensen waren die echt achter hitler stonden. Dachten ze echt oprecht dat alle joden slecht waren en dat ze het verdiende te sterven?

Er zijn nu natuurlijk ook veel racisten maar je hoort vrijwel nooit iemand zeggen dat ze allemaal dood moeten...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk, weet eigenlijk wel zeker dat de meerderheid de minderheid in het kwaad heeft gevolgd. Je moet behoorlijk lef hebben om in je eentje je nek uit te steken tegenover de bruinhemden die opruiend de steden doorreden en de joodse winkel etc vandaliseren tijdens bv de kristalnacht dat te samen met de voordurend propaganda zal veel mene het zwijgen hebben opgelegd Probeer je maar eens voor te stellen dat je in het tegenwoordig nederland zou moeten optreden tegen mensen die iemand totaal in elkaar slaan. durf je dat ? alleen ? en zelf als vind je ter plekke medestanders dan nog,... Probleem was dat het georganiseerde intimidatie was en sta daar maar eens tegen op. De laatste jaren zie je ook steeds meer films en documentaire over duitse kant van de oorlog. waarin blijkt dat echt niet elke duitser nazi was vlak na en tijdens de oorlog was daar geen oog voor duitsers waren slecht. punt uit Maar er was zeker een minderheid die actief verzet plegen maar de meerderheid had daar of de moed niet voor of de kans niet voor het vergt een hele grote stap om daar tegen op te treden. De meest gewone burgers waren wellicht inactief en meer slachtoffer van hun eigen regime.

Joden waren voor de nazi's geen mensen maar onder mensen. Mensen zonder waarden Toegevoegd na 8 minuten: Ja als je dat geen antwoord noemt Hitler en de zijne waren uit op een blondras van ubermenschen. Joden Zigeuners zwarten en noem het maar op waren in hun ogen geen mensen.

Hitler was een machtig demagoog: Hij wist met zijn toespraken mensen in vervoering te brengen. Je kunt het vergelijken met een vorm van hypnose. Daarom werd veel van Hitler's idioterie geslikt voor zoete koek. Natuurlijk waren er ook mensen die hun verstand erbij wisten te houden. Er zijn vele duitsers geweest die ondergronds goed werk hebben verricht en Joden hebben gered van de dood. Op de derde plaats heeft angst een enorme rol gespeeld: Velen waren zo bang voor hun eigen hachie, dat zij mee opgingen in de mening van de massa.

Nee, veel mensen uit bijvoorbeeld Sudetenland zijn lid van de nazi partij geworden omdat ze anders bang waren voor communisten te worden aangezien. Bovendien viel met de samenwerking met de nazi's ook gewoon veel geld te verdienen. Veel bedrijven produceerden spullen voor de nazi's, waarvan ze wisten dat het voor de vernietiging van joden werd gebruikt niet uit politieke of anti- semitische overtuiging maar puur om het grote geld. Toegevoegd na 2 minuten: Maar waarom zou je als het hele bedrijf met de nazi's meedoet je nek uitsteken. Het heeft vooral geen enkele zin. want ook als er niet onder druk van de ss geproduceerd werd, je zou toch je baan verliezen of misschien zelfs naar een kamp worden gestuurd.

De meeste Nazi geloofd dat zekers, voor al de hogerrangen. maar de meeste soldaten die gewoon op het front vecht niet alle maal, want er was toen ook dienstplicht

Hitler was een begenadigd spreker. Hij gebruikte doordachte propaganda om zijn macht te vergroten. Het publiek werd met vereenvoudigde leuzen ‘verzadigd’. Door boodschappen vaak te herhalen en alleen bepaalde kanten van een situatie te laten zien, kun je mensen (onbewust) beïnvloedden. Hitler wist met manipulatie grote bevolkingsgroepen tegen anderen (Joden, zigeuners etc.) op te hitsen! Manipulatie betekent dat men bijdraagt aan een meningsvorming. Dus de meeste nazi's en aanhangers zullen wel gedacht hebben dat Joden slecht waren. Maar er zullen er uiteraard ook geweest zijn die er niet mee akkoord gingen. Maar zij moesten zwijgen om zichzelf of hun familie niet in gevaar te brengen.

Tot op het laatste moment werden er joden gedeporteerd en vermoord. Zelfs toen duidelijk was dat nazi-Duitsland de oorlog zou verliezen, bleven de kampen op volle toeren draaien. Daaruit kun je afleiden dat ze écht dachten dat ze voor een goede zaak bezig waren. Het is heel moeilijk om je te verplaatsen in de tijd voor de oorlog. Er bestond een zekere weerstand bij sommigen tegen de joden. Hitler speelde dat makkelijk uit om de joden ook de schuld te geven van o.a. de werkloosheid. Met een film als 'Der Ewige Jude' krijg je een aardige indruk hoe joden werden neergezet. Ik heb verschillende mensen gesproken en vaak in documentaires gezien dat mensen ook werkelijk geen idee hadden dat er joden daadwerkelijk werden vermoord. In 1942 meldde de BBC dat er joden vergast werden, maar gezien de stroom van propaganda in die tijd werd dat nauwelijks serieus genomen. Gisteren was er een documentaire over Westerbork, het Nederlandse kamp van waaruit joden naar de vernietigingskampen werden geporteerd. Daar vertelde een joodse vrouw dat iemand tegen haar moeder zei dat er joden werden vergast. De moeder kon zich dat niet voorstellen? Gas? Welnee joh! Als je dus niet weet dat er mensen daadwerkelijk vermoord worden en er vanuit de propaganda een heel negatief beeld wordt neergezet, zullen de meeste mensen mee gaan met de stroom. Mensen vermoorden zal zelfs bij de meeste nazi's een stap te ver zijn geweest. Bedenk ook dat het stap voor stap is gegaan. De nazi's begonnen niet onmiddellijk in 1933 met het vermoorden van de joden. Daarom wordt er vaak gewaarschuwd als mensen haatzaaien tegen bepaalde bevolkingsgroepen en gaan demoniseren, omdat het in het ergste geval op een bepaald moment niet meer duidelijk is dat er een grens wordt overschreden.

als antwoord wil ik geven en schrijf er niet teveel van op maar de film Die Welle ( The Wave)...laat zien hoe een leraar zijn leerlingen dictactuur voelbaar wil laten maken,en al gauw gaan de leerlingen anders denken over bepaalde mensen/rassen //www.moviemeter.nl/film/46725 Toegevoegd na 31 seconden: http://www.moviemeter.nl/film/46725

Hitler vond dat Alles gewoon door de joden kwam zoals wereldoorlog 1 die ze verloren hadden, slechte politiek, ;; en blijf zo maar door gaan

Ja .de Nazi's wel ,dan de aanhangers ,wat al gezeg is niet altijd uit princiepen ,veel meelopers ,dachten er btr van te worden (wat ook op korte termijn zo was) dom ,macht enz .de Duitser in het algemeen nee die had zeker in het begin ,wel veel sympathie voor hitler ,maar zeker niet allemaal,naderhand zwakte het blinde domme geloof wel af ,maar men kon niet meer terug !je werd direct als land verrader aangemerkt

Het maakt wel een verschil, of je de echte nazi's, of het gehele duitse volk bedoelt. Velen huilden mee met de wolven in het bos, omdat een woord vankritiek je niet in dank werd afgenomen. Anderen beleden het nazisme met de mond, omdat dat hun voordeel bracht. De echte nazi's lieten zich overtuigen door de toespraken van Hitler en vooral Goebbels en waren overtuigd, dat alle onheil in de wereld door het jodendom werd veroorzaakt.

de meesten geloofden hem inderdaad omdat ze bang waren en/of voor hun vaderlandsliefde ook omdat er veel joden daar werk hadden

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100