Als je zegt dat je niet de hele waarheid verteld. Lieg je dan?

Dus iemand die over zijn werk spreekt, maar zich moet houden aan het beroepsgeheim. Of dat je ronduit over jezelf vertelt, maar een paar details achter houd die niemand wat aan gaan...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

nee dat is geen liegen, want je zegt het er netjes bij. Ik heb ook beroepsgeheim en ik heb ervoor gekozen tegen anderen dan collega's bijna nooit over het werk te spreken. Dat is wel zo veilig en dan hoef je nooit te liegen.

Nee dat heet geen liegen, maar een stille omgang met anderen. Jezelf beschermen omdat een engel dit niet doet. Liegen is bewust onwaarheid spreken. Daar is dus geen sprake van....

In mijn ogen is liegen: Het spreken van niet-waarheden. Als je bepaalde dingen niet zegt, dan lieg je ook niet.

dat is geen liegen , maar gewoon niet alles vertellen. dat is heel normaal omdat men niet alles hoeft te weten.

Zoals jij de vraag voorlegt, is het absoluut geen liegen. Maar gewoon dingen die je voor jezelf wilt houden niet aan de ander vertellen. Liegen is bewust een ander iets zeggen, waarvan je weet dat het niet waar is.

Ik heb in mijn werk te maken met beroeps geheim. Ik lieg daar nooit over, ik zeg er niets over of ik zeg dat ik dat niet kan vertellen. Liegen is het pas als je iemand iets laat geloven dat niet waar is. Je kunt dat doen door iemand een leugen te vertellen of iets te suggereren.

Nee, want je zegt immers DAT je niet de hele waarheid vertelt. De ander weet dus dat je iets achter houdt waarvoor je een goede reden hebt. Die heeft dat te respecteren. Zet je iemand bewust op het verkeerde been, vertel je iets anders dan het in werkelijkheid is, dan is dat liegen. Beroepsgeheim bestaat niet voor niets, je beschermt hier iets of iemand mee. En niet iedereen hoeft altijd alles te weten over jou, dit is ook een stukje zelfbescherming. Of simpelweg het feit dat niet alles wat voor jou privé is, een ander iets aangaat.

Ja, dan lieg je ... Je vertelt niet de hele waarheid , dus lieg je. Anders moet je dit soort dingen niet vertellen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100