wat zijn typisch nederlandse gewoontes op straat en in het verkeer?

in engeland zeggen de mensen bijv. altijd sorry als je tegen ze aan botst en zullen ze als je voordringt in een rij alleen een beetje lopen mopperen, maar heb je ook zulk soort gewoontes in nederland?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nederlanders zijn over het algemeen niet galant in het verkeer. Wij rijden stug door als iemand wil invoegen, maken dus geen ruimte vrij, schelden op alles en iedereen, bumperkleven, hebben geen begrip voor andere weggebruikers die bijv. de weg niet kunnen vinden en zullen nooit stoppen voor een voetganger die over wil steken, maar het niet kan omdat het te druk is :p Natuurlijk is niet iedereen zo, maar ik merk dit verschil persoonlijk wel als ik in sommige andere landen ben. Het kan echter altijd erger, in Spanje tillen ze je geparkeerde auto gewoon op, zetten hem aan de kant en parkeren vervolgens hun eigen auto op jouw voormalige plaats ;) Zo zie je maar, ieder land heeft z'n eigen gewoonten :)

In Nederland geven ze je al gauw de vinger of wijzen op hun voorhoofd als je in het verkeer iets doet dat volgens hun niet mag/kan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100