wanneer ben je een babyboomer na de oorlog v.a. welk jaartal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het bovenstaande antwoord is niet helemaal volledig. De mensen die geboren zijn tussen (grofweg) 1945 en 1955 worden doorgaans aangeduid als Babyboomers. Mensen die geboren zijn tussen 1955 en 1965 worden ook wel tot de babyboom-generatie gerekend, omdat rond 1965 een duidelijk omslagpunt werd bereikt in het aantal levendgeborenen. Het antwoord op de vraag is dus: je bent babyboomer als je geboren bent tussen 1945 en 1965.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Babyboom_(term)

Dat zijn mensen die geboren zijn tussen 1945 en 1955!

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Babyboom_(term)

In het laatste deel van de tweede wereldoorlog zagen de mensen de toekomst weer wat zonniger in en durfden ze weer aan kinderen te denken. Omdat dat zo massaal plaatsvond ontstond er een gigantische golf van geboorten. De eerste kinderen begonnen op het einde van de oorlog al te komen..dus januari 1945 en de maanden daarna..en het stopte heel geleidelijk pas weer wat ergens in de jaren vijftig. Allen die in die tijd geboren werden, behoren tot de babyboomers. Groet, Ton..ook een babyboomer

Een babyboomer ben je vanaf ongeveer het jaar 1945. Door de geboortegolf, die na de Tweede Wereldoorlog ontstond door uitgestelde geboorten, herenigde gezinnen en contacten met de bevrijders.

mensen die nu tussen de 60 en 70 jaar zij zijn de babyboomers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100