Het systeem is op zich niks mis mee ; het is een snelle en oppervlakkige manier om mensen te 'scannen' op hun eventuele aantrekkelijkheid als partner, en verschilt in dat opzicht niet heel veel van een cafe of iets dergelijks, waar men zich ook van zijn beste kant laat zien, al is het totaalplaatje wat ruimer, op Internet heb je weer meer onzichtbare gegevens tot je beschikking.
Het zijn juist die persoonsbeschrijvingen die mensen volledig op het verkeerde been kunnen zetten, omdat ze zo breed, nietszeggend en algemeen zijn.
Muzikaal ; Mozart of Bauer ?
Sportief : gaat-ie elk weekend met een groep vrienden kletteren of wildwatervaren, of zit-ie elke zondag met een krat bier achter de televisie om sport te kijken ?
Gevoel voor humor : Andre van Duin of Monty Python ?
Casual : Draag-tie een nette pantalon met overhemd zonder stopdas, of loopt hij liever in een blotenaadspijkerbroek met een oud t-shirt ?
Je voelt hem al ; met veel van die beschrijvingen kun je alle kanten op, en iemand dus ' leuker' maken dan hij wellicht is.
En bij die hoge verwachtingen, dáár gaat het meestal mis. Vooral vrouwen hebben er een handje van om de meest onmogelijke mannen in de meest onmogelijke combinaties 'samen te stellen' en die vervolgens -rara hoe kan dat- niet te kunnen vinden. Of ze pikken net de verkeerde eigenschappen eruit die leuk klinken maar eigenlijk niet bij je passen.
Een heel goede nieuwe ontwikkeling is 'branddating'. Daarmee weet je veel beter wat voor vlees je in de kuip hebt, en blijft er meer open. Een erg leuke ontwikkeling in mijn ogen. Want zeg eerlijk, wie heeft er geen plaatje bij deze mannen ?
- Van Bommel, Trouw, Heineken, Vrij Nederland, Donner, Glenfiddich
- Volvo, Volkskrant, Albert Heijn, Polo Sport,
- Elsevier, VVD, NRC, Texaco
- Nissan, Oranjeboom, Trainingspak, Telegraaf, Nike
Maar uiteindelijk moet je het natuurlijk zelf doen, en met realistische verwachtingen een date aangaan.
- Bronnen:
-
http://www.branddating.nl/