Wat zijn de voordelen van een huwelijk en wegen deze op tegen de nadelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met elkaar trouwen kan een volkomen rationele beslissing zijn. Je trouwt omdat je daarmee een heleboel praktische zaken geregeld hebt, zoals de naamgeving en erkenning van de kinderen, het erfrecht en praktische financiele zaken. Onze maatschappij is zo ingericht dat je dan samen voor de wet een klein instituutje bent met rechten en plichten. Overigens kun je daarvoor ook een geregistreerd partnerschap aangaan, is precies hetzelfde. Maar afgezien van de praktische zaken kun je daarbij ook trouwen uit liefde omdat je datgene wat je voor elkaar voelt wilt bekronen met een mooi feest en met iedereen om je heen die jouw lief is. En dat kan geweldig zijn. Natuurlijk kost het geld, maar dat kan je zelf bepalen: hoe duur het gaat kosten, ik heb veel hele leuke bruidsreportages gefotografeerd waarbij met minieme middelen een geweldige dag was gemaakt. Volgende week heb ik een reportage waarbij iedereen iets heeft gedaan voor het bruidspaar, de een heeft gekookt, de ander de jurk gemaakt, de volgende de muziek bij-elkaar gezocht. Ik heb bruiloften gefotografeerd vol grandeur, met chique diners en op prachtige locaties, en sommige gewoon in de achtertuin van het huis. Het gaat om de intentie en als die oprecht is, is het altijd goed. Trouw niet voor je ouders, voor je vrienden of wat andere mensen vinden, trouw omdat jullie samen iets willen zeggen, naar elkaar en eventueel naar de buitenwereld. En inderdaad zonder te trouwen kun je net zoveel van elkaar houden en is je liefde niet meer of minder daardoor. Maar je kunt je liefde voor elkaar wel verrijken door iets extra's te doen voor elkaar, en dat kan een geweldig dag samen met je vrienden en familie zijn en door dan bijvoorbeeld te trouwen heb je met elkaar iets moois gevierd. Als de dag relaxted is zullen zij ook iets meenemen van het heerlijke gevoel dat twee mensen oprecht voor elkaar gaan, wat de toekomst ook moge brengen.... En er is geen garantie dat die toekomst over rozen zal gaan, dat je altijd bijelkaar zult blijven, daar zul je hard aan moeten werken, elke dag, maar het vieren van een goede start, daar is niets mis mee.... Wij zijn overigens voor de tweede keer getrouwd met onze inmiddels volwassen kinderen als getuige en mijn kleindochter als "bruidsmeisje", zonder verdere gasten....en het was geweldig....

trouw alleen wanneer je zeker weet voor altijd samen te blijven (dit weet je nooit dus trouw niet) ik ben niet tegen het huwelijk maar ben er ook niet voor. kost een boel geld, ga je uit elkaar kost het weer veel geld. blijf je bij elkaar blijft het altijd geld kosten (12½ jaar getrouwd 15 20 25 blabla gelduitzuigerij)

Mensen zullen voornamelijk uit eigen ervaring voor- en nadelen opnoemen. Ik zie geen voordelen, een boterbriefje voegt m.i. niets toe aan de liefde die je samen deelt. Die wordt hier niet meer of minder van. En dat is uiteindelijk waar het om gaat, de liefde die je samen deelt. Vanuit geloofsovertuigingen zullen er zeker mensen zijn die er anders over denken. Maar die zullen dan ook geen voor- en nadelen afwegen, maar hun beslissing baseren op geheel andere grond. Je kunt het natuurlijk ook praktisch overwegen. Trouwen en bij elkaar blijven 'tot de dood ons scheidt' is een mooie gedachte. Een mooiere gedachte vind ik 'Liefde delen tot de dood ons scheidt', daar komt geen gemeentehuis of dominee aan te pas. Verbondenheid is m.i. iets tussen twee mensen die van elkaar houden, dat bezegel je met nog meer liefde.

Zolang je deze vraag hebt, wegen ze niet op tegen de nadelen.

Voordelen: -Je hoeft geen duur (samenlevings) contract ed af te sluiten. Bv bij de koop van een huis, of het samen opvoeden van een kind. -Als je allebei de behoefte hebt om uit te dragen aan de wereld dat je voor elkaar geschapen bent en altijd bij elkaar wilt blijven, is dit een makkelijke manier om dat te laten zien. Nadelen: Als je elkaar zat bent, moet je gaan scheiden. Dit KAN duur, vervelend en slepend zijn, waarbij je elkaar het bloed onder de nagels vandaan kunt sarren als je slecht wilt. -Je omgeving generaliseert jullie als 'getrouwd stel', en dus wordt je ongewilt ingelijfd bij de grijze middenmoot van huisje boompje beestje. Verder lijken er mij geen wezenlijke voor of nadelen zitten aan trouwen of samenwonen.

Het huwelijk is een uitvinding van de religies. Het houdt man en vrouw bij elkaar en zorgt er voor dat kinderen worden opgevoed volgens het religie dat door het echtpaar wordt beleden. Fijn voor de kerk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100