Is wilders een gevaar voor de samenleveing?

Wilders doet allerlei uitspraken over moslims en buitenlanders. Hierdoor gaan mensen anders denken over moslims en ontwikkelen niet zelf een mening...
Wat denken jullie?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe doen alle bekendere mensen dat. Dus an sich is dat geen gevaar. Het gevaar is dat hij zo'n eenzijdig beeld geeft. Ik denk dat hierdoor wel een polarisatie in de maatschappij ontstaat. Helaas hoor je niets over de 95% van de moslims die gewoon happy clappy voor de plantjes van de buren zorgen en op vrijdagmiddag naschoolse oppas zijn. In het algemeen is er een erg vertekend beeld van 'andersdenkenden' in Nederland

In het woord samenleving schuilt het antwoord. In een samenleving leven alle bevolkingsgroepen harmonieus, samen, naast elkaar. Tolerantie en gelijke behandeling van bevolkingsgroepen is hier een voorwaarde voor. Door één bevolkingsgroep anders te behandelen (verbiedt ze hun eigen scholen of gebedshuizen, bijvoorbeeld) creeer je wrijvingen tussen die bevolkingsgroepen en ben je meer bezig met het ontwrichten van de samenleving dan bezig om die bevolkingsgroepen nog beter met elkaar te doen samenleven. Iedereen die stelt dat de ene bevolkingsgroep meer of minder rechten zou moeten hebben dan de andere bevolkingsgroep, is bezig met het splijten van een samenleving in elkaar bestrijdende groepen, en Wilders is er daar slechts eentje van.

Is 1 persoon een gevaar voor de samenleving? Ik denk het niet direct. Hij is een symptoom van wat het gevaar is. Die tolerantie, bewonderd door de wereld, die is inmiddels ver te zoeken. Dit komt niet door Wilders per se. Hij heeft een ongenuanceerde mening en geeft dingen erg zwart-wit weer. Dit is iets dat normaal niet in politiek thuis hoort en wat ook niet bevorderlijk is voor mensen die nog niet helemaal intolerant zijn geworden. Wat zijn zoal de issues die hij aanbrengt? 1. Islamisering van Nederland. Argumenten? De moslim gemeenschap eist te veel beperking van de Nederlandse vrijheid. De moslim gemeenschap past zich niet aan in Nederland. Allochtone jeugd misdraagt zich. Wat is waar? De moslim gemeenschap eist inderdaad een beperking van waarvoor in Nederland zo lang is gevochten. De moslim gemeenschap past zich echter redelijk goed aan in Nederland, maar het effect is dat veel kinderen door de achterstandsituatie van de ouders, tussen wal en schip vallen. Hieruit komt dan het derde argument, dat allochtone jeugd zich misdraagt. Dit klopt, maar is niet een element dat uitsluitend in allochtone gemeenschappen voorkomt. Ik heb in een wijk gewoond, waar juist de 'allochtone' buren in de wijk zich prima konden handhaven, terwijl de politie meerdere keren per week moest langskomen om kinderen 'autochtone' gezinnen uit elkaar te halen, waarbij ouders de kinderen aanmoedigden. Wat is dan de oorzaak? Nederland is lange tijd te tolerant geweest, ook naar z'n eigen regels en 'autochtone' inwoners toe. Cannabis gedogen, illegaliteit is een werkwoord geworden, etc. Hierdoor is het voor de Nederlander zelf al vaak niet duidelijk waar hij aan toe is, laat staan iemand die de taal maar beperkt machtig is. Wat is een betere oplossing? In plaats van de 'oorzaak' bij de allochtone (blijf het een apart woord vinden) Nederlander neer te leggen. Kun je hem beter zien als een 'katalysator'. Scherp de regels binnen Nederland weer aan: Kinderbijslag, alleen voor kinderen die bij hun ouders in Nederland wonen. Woon jij of je ouders in het buitenland, dan geldt de regeling niet. Zo zijn er meer regels die niet goed afgeschermd zijn. Het blijft zo, dat iedere 'Nederlander', allochtoon of niet, recht heeft op dezelfde regels, wanneer deze regels weer duidelijk zijn en er ook weer hard wordt opgetreden bij overtreding (en gelijk voor iedereen), boek je binnen 5 tot 10 jaar meer verbetering dan je met alle ideeën van Wilders haalt.

Mijn mening is dat de criminaliteit aangepakt moet worden. En als je het is goed opzoekt zijn de moslims niet het grootste probleem.

Ha, die Zohra; Als je leest dat een flink deel van de Islamitische Nederlanders denkt aan emigratie zodra Wilders premier zou worden dan is zijn gedachtengoed op zijn minst voor een deel van de samenleving bedreigend. Een politiek gebaseerd op ongefundeerde angsten en aanwijzen van zondebokken heeft in de geschiedenis dan ook weinig goeds gebracht.

omdat wilders zegt was de meeste nederlanders denken is het opeens een gevaarlijke man triest

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100