Is downloaden van Usenet illegaal?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het downloaden van films en muziek is in Nederland legaal, dus ook als je dat via usenet doet. Het downloaden van software is over het algemeen genomen illegaal, ook via usenet. Uitzonderingen hierop zijn freeware, bepaalde vormen van shareware en nog een paar licentietypes die verspreiding op deze wijze toestaan. Of het legaal of illegaal is hangt dus niet af van de bron (usenet, torrents etc.). Toegevoegd op 16-06-2009 10:43:54 P.S. Windows XP downloaden van Usenet is dus wel illegaal.

Nee, dit is niet illegaal. Het verspreiden van met Copyrights of Auteursrechten beschermde werken daarentegen wel.

Dat ligt er aan wat je download. Als je in Nederland er films of software mee download is dat in alle gevallen illegaal en ook strafbaar. Het downloaden van muziek is volgens de wet ook strafbaar maar je wordt niet vervolgd. Het verschil tussen usenet en torrents ligt hem in het feit dat je bij usenet zelf niets aanbied en bij torrents wel. Het verspreiden van muziek en films et cetera is altijd strafbaar en daar wordt ook actief naar gezocht. Toegevoegd op 16-06-2009 10:53:04 O ja even toevoeging ik bedoel dus films en software waar auteursrechten op staan. Dus niet freeware of iets dergelijks.

In nederland is downloaden voor prive-gebruik in principe legaal. Het verspreiden/verkopen van dingen die je gedowload hebt is wel verboden, net zoals uploaden. Het maakt dus niet uit van waar je download, zolang je het maar voor jezelf houd. Als je verder gewoon niet te veel download, zal er niemand zijn die er een probleem van maakt.(mede omdat het niet te controleren is)

Downloaden is het overdragen van computergegevens van de ene computer naar de andere, waarbij het initiatief van de ontvangende computer uitgaat. De ontvangende computer heet 'cliënt' en de zendende computer heet 'server'. Usenet is een globaal, gedecentraliseerd netwerk voor de verspreiding van tekstberichten of binaire bestanden dat van oorsprong gebruik maakt van UUCP-architectuur. Het downloaden en het gebruiken van Usenet is beide legaal. Het eventuele illegale karakter zit 'm in de computergegevens die van eigenaar wisselen. Op Usenet zijn de binaries(de content) over het algemeen copyrighted content. Het downloaden wordt gedoogd, in ieder geval niet vervolgd. Ken geen enkel geval waarbij iemand die via Usenet download is beboet.

Het downloaden niet. Ook het downloaden van copyright gerelateerde zaken is niet illegaal. Het is alleen illegaal wanneer je copyright gerelateerde zaken gaat gebruiken. Film en muziek daar en tegen niet verboden om te gebruiken. Je mag het alleen niet weggeven of verkopen.

Het downloaden is op zich niet illegaal, mits je software gaat downloaden via usenet waar een serial of cr*ck bij zit . Ik weet alleen niet hoe het zit als je een film download van usenet en je gaat hem samen bij je buren bekijken in hoeverre je dan strafbaar bent, maar goed dat is een ander verhaal

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100