hoeveel kost de nieuwe missie in afghanistan?

overal wordt op bezuinigd maar hoeveel zouden we besparen als we niet weer naar afghanistan gaan?

en hoeveel zijn we eigenlijk in totaal al kwijt geraakt in die oorlog?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik hoorde gisteren een bedrag van 7 miljard!! voorbijkomen. Moeten wij met z'n alleen een jaar voor bezuinigen. Schande!

De kosten voor de missie bedragen naar verwachting bijna 470 miljoen euro, inclusief de afbouw die doorloopt tot in 2015. dat is 470 miljoen euro die wij mogen ophoesten natuurlijk !

Bronnen:
http://www.ad.nl/ad/nl/3042/Rutte-I/articl...

Het ligt eraan hoe je het bekijkt, want je hebt natuurlijk de kosten die wij betalen voor die missie, maar je zou ook kunnen zeggen: als we niet gaan, kan dat ons ook geld kosten omdat die oorlog wereldwijd effecten heeft. (Overigens ben ik tegen die "politiemissie".)

Als ik het goed heb begrepen worden voor die kleine 500 miljoen ongeveer 1000 agenten opgeleid. Dat is 500.000 euro per agent...

Dat geintje kost (voorlopig) een half miljard, dat komt op 50.000 euro per agent,waarvan de helft na opleiding misschien wel overelooptr naar de taliban of naar één van de criminele bendes daar. En dat uiteraard met wapen! En dan praten we nog niet eens over de slachtoffers onder de Nederlandse opleiders/beschermers, die daar gegarandeerd gaan vallen!

Iedere cent die hier naar toe gaat, is er 1 te veel naar mijn mening.

1 miljoen en 700.000

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100