Zou een corrigerende tik gezien moeten worden als huiselijk geweld

Toegevoegd na 4 minuten:
Edit: corrigerende tik als een pedagogische tik om als ouder zijnde je kind weer tot orde te roepen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar zijn de meningen over verdeeld. Wat mij betreft niet.

Je loopt het risico dat je kind zèlf ook tikken uit gaat delen als hij of zij vindt dat er iets gecorrigeerd moet worden. Daarom alleen al moet je omzichtig om gaan met de corrigerende tik.

Of het als huiselijk geweld gezien moet worden ligt aan de mate van het gebruik ervan en hoe hard de tikken zijn. Ikzelf denk niet dat een corrigerende tik de beste oplossing is. Sowieso moet je proberen zoveel mogelijk te belonen in plaats van te bestraffen. Als een kind iets fout doet kun je zat andere middelen inzetten om het kind op zijn plaats te zetten. - Maak een strafhoek waar het kind moet blijven voor een paar minuten; - Pak speelgoed af voor een bepaalde tijd; - Laat ze hun kamer opruimen; - Verlaag het zakgeld voor die maand; - enz....... Verzin iets origineels ;-)

Stelt soms weinig voor, zowel qua daad als effect, doch valt wettelijk gezien onder de noemer strafbare feiten. Voor een corrigerende tik geldt , bij aangifte , een boete en ik denk inderdaad dat dit soort feit past in het cluster: huiselijk geweld. Iedereen met een beetje gezond verstand begrijpt dat een tikje op de vingers de kinderziel minder zal schaden dan het kind een half uur in een donkere gang opsluiten. Maar de tik is gewoon makkelijker te meten. Vandaar valt hij binnen strafbare feiten. Overigens ben ik zelf enorm tegen zowel lijfelijke als afzonder- straffen. Zie meer in het stimuleren (belonen) van gewenst gedrag. Maar om smaak wordt hier niet gevraagd.

Als een corrigerende tik huiselijk geweld zal zijn, dan is deze wereld simpelweg slap geworden. De tik, die je krijgt omdat je wat fout heb gedaan (niet te hard, anders is het wel geweld), is zodat je het nooit meer fout doet. Het als geweld zien is hetzelfde als zeg maar de eeuwige discussie over wat wij mensen allemaal niet fout doen wat betreft de aarde, der zijn voorstanders en tegenstanders, maar 1 ding is zeker, vele zijn ermee opgegroeid en sommigen zijn zelfs professor geworden uiteindelijk. T is gewoon, juiste moment toepassen en alles is OK.

Jammer dat door een tikje direct als geweld te benoemen men een discussie bewust een hoek in duwt. Hele volkstammen zijn opgegroeid met een tik ondergetekende ook en ik heb daar geen enkel trauma aan overgehouden. In mijn jeugd was het nog wel eens zo dat een leraar een tikje gaf. Als ik dat thuis vertelde dan had ik nog een tik aan mijn broek. Dat wil niet zeggen dat ik sla. Ik doe mijn kinderen geen pijn. maar al;s het echt nodig is tik ik wel eens, maar dat is een tik als schrik en niet als pijn. Want dat is een tik, hier wordt door sommigen een tik direct uitgelegd als het zwaar pijnigen van een kind. Dat doe je niet je geeft een schrik. Dat is hetzelfde als plots bij de arm pakken en naar je toe trekken. Dan krimpt een kind ook in elkaar. Dat doe je als een kind echt niet luistert of voor rede vatbaar is of als schrik tegen een mogelijke verwonding zoals hete kachels. Je doet het wel zo min mogelijk. Nogmaals een tikje is wat anders als een kind pijn doen. En kom nu maar op met die minnen. Want volgens sommigen hier ben ik een criminele bruut

Ik zou hiet niet zien als huiselijk geweld, maar een corrigerende tik wijst vaak wel op onmacht. Wanneer ouders het niet meer met woorden op kunnen lossen wordt er uiteindelijk maar een tik uitgedeeld en dat is geen huiselijk geweld. Maar het ligt wel aan de hoeveelheid van de tikken, kijk één tik in de zoveeltijd zorgt niet voor schade. Maar als het zich herhaaldelijk voordoet moet er wel over nagedacht worden. Ik vind dat je je kinderen niet zou moeten slaan, niemand niet uberhaupt! Dat is of onmacht of de ander opzettelijk pijn doen, die intentie zou niemand hebben lijkt me!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100