Waarom is de Albert Heijn (to go) op het station duurder dan de ''gewone'' Albert Heijn?

Is de AH niet duur genoeg?..en wat zou er achter de gedachte zitten dat een fles cola daar bijvoorbeeld 3 euro moet zijn en bij de ''gewone'' AH maar € 1,50?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het idee erachter is hetzelfde als bij een avondwinkel: handig voor als je iets vergeten bent, lang open. Voor die service betaal je wat meer. Je kunt er dus inderdaad beter niet je dagelijkse boodschappen halen.

Mensen die daar wat gaan kopen, willen dat graag (lange reis, wat dan ook). Dan zijn ze ook bereid om een hogere prijs ervoor te gaan betalen.

omdat het lux is ?????????/

Het is meer een uitgebreide cafetaria dan een echt Albert Hein, daarom ook to go. En ja je colaatje bij de cafetaria is ook niet goedkoper dan de supermarkt.

hier boven zijn al een paar dingen genoemd, maar het komt ook door de beperkte schaal van de winkel, dus weinig produkten, en de lokatie is veel duurder dan de plekken die meer en meer buiten het centrum komen te liggen.

Omdat het kan. Je gaat toch niet meer naar je lokale AH of nog erger, de concurrent, want je moet je trein nog halen, of je komt moe terug en haalt even een kant-en-klaar, of het is al zo laat dat er niets anders open is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100