Speelt huidskleur een rol in jou partnerkeuze?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee hoor!!! Mijn man is half Ghanees en half Nederlands, een mokkakleurtje. Ik ben zelf half Portugees en half Nederlands. Wij zijn een mooi voorbeeld van `in the mix` Totaal geen probleem mee. Zijn kleur zegt niks over de persoon die onder die huid zit.

Nee, geld dat voor jou wel?

De partner is van meer doorslag dan de kleur...

Ja, ik vind een donker kleurtje gewoon wat mooier. Ben zelf ook donker en gelukkig mijn dochterje ook. Uiteraard is het innerlijk van de mens het meest belangrijk, maar lichamelijke aantrekking is ook een heel belangrijk aspect van een relatie. Vind ik...

Nee, dat speelt voor mij geen enkele rol. De persoon in kwestie wordt er niet opeens beter/mooier/liever/aantrekkelijker voor mij door als hij veranderd van blank naar zwart of van zwart naar blank en alles er tussen in.

Zeker weten... IK ga voor blank....

"Speelt huidskleur een rol in jouw partnerkeuze" vind ik nogal zwaar klinken. Het doet voorkomen alsof het een heel belangrijke factor is. Bij mij geldt dat ik wel een voorkeur heb, maar dat ik aan die voorkeur geen groot gewicht hang. Daarnaast denk ik dat als iemand "Ja" antwoordt dat het ook te maken kan hebben met het feit dat iemand de voorkeur geeft aan een bepaalde nationaliteit of groep nationaliteiten en niet zozeer aan de huidskleur op zich. Stel bijvoorbeeld dat ik mediterraanse meisjes knapper vind dan Nederlandse, dan beantwoord ik jouw vraag met "ja", terwijl het niet direct met de huidskleur te maken heeft.

nee huidskleur speelt geen rol... toen ik mijn partner koos, heb ik gelet op de liefde die ik voelde, en niet op de buitenkant... door die liefde vind ik hem prachtig, en die kleur...och die neem ik op de koop toe...

nee totaal niet

veel factoren spelen een rol bij een partnerkeuze. huidskleur maakt in mijn keuze niets uit maar ik heb er wel begrip voor als dat bij sommige mensen wel zo is.

Ha, die Jinx; Absoluut, ik heb iets tegen een blauwe huid. Discriminerend, ik weet het, maar tussen mij en Smurfin zal het nooit wat worden.

huidskleur speelt voor mij geen enkele rol in die keuze,maar religie daarintegen wel

Ik val meer(!) voor lichtkleurigen, de mix-types. Mee eens dat de binnenkant veel belangerijker is dan de buitenkant...

Ja... Maar heb daar als bewust vrijgezel(lige) meid weinig mee te maken...

Hoe politiek incorrect het ook is om toe te geven, ja. Dat heeft niets met racisme te maken. Mensen met de ene huidskleur zijn absoluut gelijkwaardig aan mensen met de andere huidskleur. Maar ze zijn niet gelijk. Ze hebben namelijk een andere huidskleur. Dit is net zoals blondines en brunettes niet gelijk zijn, ze hebben immers een andere haarkleur. Ik val meer op donker haar en bruine ogen dan op blond met blauwe ogen. En ik val meer op blank dan op donker. Dat wil niet zeggen dat iemand met een donkere huid nooit een relatie met mij zou kunnen hebben, maar wel dat dat toevallig niet het type is dat mij het eerst "habbababba, wie is dat lekkere ding" doet denken als hij/zij de kamer binnenkomt.

Eerlijk gezegd wel, maar bij een goed innerlijk laat ik dat vallen.

Nee, ik heb relaties gehad met alle huidskleuren die je maar kunt bedenken. Het enige ras dat ik niet blief zijn aziaten. En dan nog niet eens om hun huidskleur, maar gewoon omdat ik het een lelijk ras vind.

Ja, ik heb gewoon niks met 'gekleurde' mensen, blond / brunette en blanke huid, 20x mooier dan getint. Maar dit is een kwestie van smaak.

Echte passionele liefde maakt geen onderscheid in kleur, godsdienst, handicap , background ,studieniveau en noem maar op. Het is door het ouder worden dat we veel meer rationele beslissingen gaan nemen op basis van oa kleur, cultuurverschillen , sociaal niveau, inkomensklasse enz. Soms is het echt droevig dat heel jong al door de nabije omgeving restrictieve criteria opgelegd worden bij de partnerkeuze. Veel films refereren naar de deze problematiek bij de huisdkleur : Orfeu Negro van Cocteau(?)

Ik kan wel zeggen van niet, maar ergens weet ik dat als iemand blauw is met sprietharen dat ik dan toch iets minder enthousiast ben dan iemand die gewoon een getinte huis heeft. Maar door bruinheid/witheid laat ik me niet afschrikken. Maar iets in mij zal toch wel de trollen buiten keuze laten. Toegevoegd op 02-06-2009 14:41:09 Correctie: Getinte huid

Ik zou zo graag het perfecte antwoord willen geven zoals zoveel hiervoor hebben 'gepoogd'. Helaas is dat niet mogelijk. De mens is een verzameling van factoren. Speelt huidskleur een rol? Laten we eens kijken naar de situatie waar we het over hebben: Een partnerkeuze. Zoals bekend kiezen we onze partner op grond van een aantal kenmerken (we kunnen natuurlijk heel naief zeggen dat dat niet zo is), daarvan zijn herkenning van genetisch materiaal in geur en zicht niet onmiskenbaar. Daarnaast is het afhankelijk van opvoeding of men tegen deze signalen ingaat of niet. Een persoon kiest een partner (gedrag, uiterlijk) vaak naar een voorkeur die al op jonge leeftijd is bepaald (vaak wel door eigen denkbeeld). Hierbij is van belang waar, met wie en door wie men is opgevoed en hoe de maatschappelijke samenstelling tijdens een aantal kritieke momenten in het leven er uitzien (Rond het 8-10 levensjaar, pubertijd, tussen 18-21). Daaruit volgt of men zich gemakkelijker voelt of meer aangetrokken voelt tot mensen met bepaalde kenmerken: Intellectueel, fysieke bouw, sociaal gedrag, overeenkomst met eigen of andere cultuur. Uit de antwoorden die al eerder zijn gegeven blijkt eigenlijk een soort bevestiging hiervan. Vaak zie je mensen in een bepaalde omgeving voor iemand uit een andere cultuur kiezen, omdat beide zich in een omgeving bevinden waar ze zich 'buitenstaander' voelen. Opleiding van en opvoeding door ouders heeft sterke invloed op de keuze van kinderen voor een bepaalde partner. In het geval van verminderde inzet bij opvoeding (vaak in lagere inkomensklassen, maar ook bij hogere voorkomend wanneer ouders 'geen tijd hebben voor de kinderen'), zal op zo'n cruciaal moment als de pubertijd vaak de 'afzet'-periode zich doorzetten in de partnerkeus. Ik ben opgevoed in een redelijk heterogene (bestaande uit verschillende) groep. Ik ben op jonge leeftijd veel verhuisd en daarbij heb ik steeds binnen verschillende bevolkingslagen gewoond. Ik heb daarnaast gekozen om een halfjaar in Namibië te verblijven om daar studie en werk te doen. Al deze factoren hebben grote invloed gehad op mijn kijk op de wereld en culturen. Ik denk dat ik daarmee ook vrijdenkend genoeg ben om huidskleur geen rol te laten spelen, echter als ik verschillende vrouwen op een rij m'n geestesoog laat passeren, zijn de algemene trekken van Nederlandse vrouwen voor mij toch interessanter en aantrekkelijker.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100