Valt de individualisering in onze samenleving nog terug te draaien? Zo ja hoe zou dat dan kunnen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk niet dat dat nu nog terug te draaien is, het is al te ver doorgeschoten. De kinderen worden al heel vroeg doordrongen van het idee dat ze ertoe doen en zichzelf het belangrijkst moeten vinden. Ze krijgen het voorbeeld al van hun ouders. Die leren hun kinderen niet meer bescheiden te zijn, maar kenbaar te maken wat zij willen. Je ziet het al bij een rij wachtenden voor bijv. de bus. Ouders dringen voor, hun kind voor zich uit duwend inplaats van het kind terughouden en uitleggen dat je op je beurt moet wachten. Kijk maar eens op het sportveld hoe sommige ouders hun kind pushen om dat kind dat in de weg loopt opzij te duwen of weg te rammen. Echt waar, de haren rijzen je te berge! Kinderen krijgen heel vaak het slechte voorbeeld en dit is onderdeel van hun opvoeding, dus ze weten niet beter wanneer ze eenmaal volwassen zijn. Wij kunnen hier niets aan veranderen, het enigste dat hierin verandering zou kunnen brengen is het feit dat we weer op elkaar aangewezen zullen moeten zijn. Hetzij door een heel zware crisis, hongersnood en devaluering van alles wat we aan rijkdom en status hebben opgebouwd.

Ja, dat kan, met de campagne "stop individualisering, begin met jezelf".

Ik denk ook niet dat je dat moet willen. Je kunt ook een rivier niet omdraaien in zijn stroomrichting. Hoe was het liedje ook alweer: don't swim against the flow...' of zoiets.

No man is an island. Ik kan mij niet voorstellen dat we volkomen asociaal worden, we zijn sociale wezens. Ik wil dit graag blijven geloven, anders is het wel een erg deprimerend. Je hebt het toch ook zelf in de hand? Toegevoegd na 1 dag: Individualisering heeft ook veel voordelen met zich mee gebracht bovendien. We kunnen ons volop ontplooien en we zijn vrij. Daar is hard voor gewerkt om dit te bereiken. School en opvoeding moeten idealen bijbrengen, en ik merk ook dat dat gebeurt. scholieren krijgen trainingen in bijv sociale vaardigheden, en worden gestimuleerd om milieu bewust te leven, om ook vrijwilligerswerk te doen in de eigen leefomgeving of om geld in te zamelen voor goede doelen. Ik denk dat je je niet moet blind staren op het kleine percentage "niet- sociale mensen." De meerderheid blijkt toch gewoon behoefte te hebben ook aan elkaar.

heel moeilijk is dat . de druk van het leven neemt ook toe . iedereen vecht voor zijn eigen ,zodat je geen tijd hebt om in te zien dat je je oude buurvrouw wekenlang niet hebt gezien. dit is ons 5 mnd geleden overkomen. buurvrouw lag in het ziekenhuis,gevallen op straat ,wij zijn op ons werk van smorgens vroeg tot smiddags . thuis aangekomen blijf je binnen om bij te komen . zodoende wisten wij het toen ze na 3 weken overleden was. de buren kennen elkaar ook niet allemal 50 plussers.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100