je word bedreigd via smsjes door je ex wat kun je dan doen? de politie doet er niks aan

Weet jij het antwoord?

/2500

Nummer blokkeren. Of een ander telefoon nummer nemen.

Je kan een aantal dingen doen: Of gaat alles bewaren (soort logboek bijhouden) en je legt het toch steeds weer bij de politie neer (wellicht gaan ze hem dan een keer aanspreken) Of je vraagt familie of vrienden van hem of ze met hem kunnen praten. Of je neemt een ander nummer. Het ligt er eigenlijk een beetje aan hoe serieus jij de bedreigingen zelf neemt (en zou moeten nemen) Als jij er bang van wordt, dan helpt het ws niet om alleen een ander nummer te nemen, omdat hij dan wellicht wel iets anders zoekt. Dan moet je bij de politie blijven aankloppen.

Als het om ernstige bedreigingen gaat dien je zeker de politie te verwittigen en hen te vragen om er proces verbaal van te maken

Als je telefoon de mogelijkheid heeft om nummers te blokkeren, dan zou ik dat nummer blokkeren. Mocht dat niet kunnen en je wil toch van het ge-emmer af zijn, dan nam ik vandaag nog een nieuw nummer! Misschien dat dat weer wat lastiger wordt met een abonnement, maar dan ben je wel van het gedonder af.

De politie is verplicht om een aangifte hier van op te nemen. ( ook al willen ze dat nog wel eens weigeren) Ga alsnog aangifte doen van bedreiging.

Kijk eens op de site van slachtofferhulp. Onder stalking staat o.a. ook telefoonterreur. Misschien dat zij je verder op weg kunnen helpen. http://www.slachtofferhulp.nl/index.php?contentID=109

De procedure die ik in Belgie gevolgd heb is de volgende : sms laten registreren door een deurwaarder(150 euro) en ook schriftelijk in drie exemplaren. Daarna via advokaat (500 euro) klacht indienen bij een burgerlijke rechtbank. Dan wordt de stalkster ondervraagd, de gsm gescreend en gelocaliseerd. In mijn geval ging het over 212 sms en de stalkster heeft voorwaardelijk 3 mnd gekregen na neerlegging van de klacht.

Bronnen:
realiteit

Het simpelste is een ander(geheim) nummer nemen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100