Als een persoon van de familie iets doet wat niet door de beugel kan, waarom word dan vaak de hele familie er op aangekeken?

ik bedoel dus zoals met koninginnen dag b.v. die man die een aanslag pleegt. terstond staat er bij de familie journalisten als of die niet genoeg aan hun hoofd hebben. ook die moeten hun kind/broer/neef/vader missen. vaak word de familie dan na gewezen want het kind zal dan wel niet goed opgevoed zijn of de hele familie heeft problemen. nu noem ik dit als voorbeeld maar ik denk dat veel mensen hier op een of andere manier mee te maken krijgen.. dit terwijl een persoon vaak zelf kiest voor zoiets.. toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat de hele familie verondersteld wordt, het goed gekeurd te hebben, dus daarom... Maar hoeft niet zo te zijn... Helemaal niet zelfs... Maar waar rook is, is ook vuur... denkt men...

Vooringenomenheid, bekrompenheid....... de appel valt niet ver van de boom, bang dat het iets genetisch is misschien. Welke verklaring je ook verzijn, hij is niet terecht.

In sommige culturen is het gebruikelijk dat misdaden door de familie worden goedgekeurd en voorbereid, om vervolgens het jongste familielid er op uit te sturen om de misdaad daadwerkelijk te plegen. Ten onrechte wordt soms aangenomen dat dit voor iedereen en alle culturen geldt (en dat dit zelfs geldt voor bestuurders van bepaalde autotypes!).

Wij mensen hebben heel irrationele kanten. Wij generaliseren soms en gooien dan alles op een hoop. Het kan tot grote ongelukken leiden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100