Waarom wordt het toegestaan dat er twee tegenovergestelde demonstraties worden gehouden op dezelfde dag in dezelfde plaats, ipv met een week ertussen?

In Amsterdam dreigt die situatie te ontstaan en is men bang voor rellen en confrontaties.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het antwoord Ómdat nederland een vrij land is'zal je wel niet voldoende vinden? Het zou zomaar kunnen dat er niet zo hard over wordt nagedacht OF dat er geen wettelijke gronden zijn om een tegen demonstratie tegen te houden. In principe mag je in Nederland demonstreren, zolang je je vergunning hebt. En de regels voor de vergunning houden -verwacht ik- geen rekening met eventuele andere demonstraties.

Inderdaad omdat Nederland een vrij land is. Je kunt moeilijk verordonneren dat een tegendemonstratie moet wijken voor een prodemonstratie of andersom. Dat zou een politieke beslissing zijn die juist indruist tegen het recht op demonstratie, omdat je de groep die de ene mening wil uitdragen dan letterlijk voorrang geeft boven de andere.

Da's nou democratie! Als je de één toestemming geeft,mag je de ander niet weigeren. Maar wacht toch nog even af,het is nog geen 30 Oktober.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100