Hoe is een advocaat ontstaan?

Toegevoegd na 1 uur:
ik bedoelde sinds wanneer kan je advocaten inhuren en hoe zijn ze daarop gekomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het beroep advocaat gaat heel ver terug de geschiedenis in. Al in de griekse oudheid zijn er redenaars te vinden die mensen bijstaan in een juridisch geschil. In de Romeinse tijd krijgt de advocaat een herkenbaarder gezicht. In het Romeinse recht was de rechter (de preator) meer een politiek ambt. De preator besliste, maar was niet (noodzakelijkerwijs) jurist. Een gedaagde kon zich daarom laten bijstaan door iemand die zich had gespecialiseerd in het recht. Een advocaat kan je dus al meer dan 2000 jaar inhuren.

Ken je het verhaal van de bloemetjes en de bijtjes? Zo ontstaat iedereen. Toegevoegd na 1 uur: Oke, in de reactie onder het antwoord van jc54 geef je aan dat je een serieus antwoord wilt. Ik heb voor jou gedaan wat je ook zelf had gekund: "geschiedenis van de advocatuur" ingetikt in google en voila, deze link, met hierin de Geschiedenis van de advocatuur in de lage landen kwam o.a. naar voren: http://www.jongbloed.nl/code/nieuwsitem.aspx?itemID=1122 Succes ermee.

Je klutst wat eieren in een pot, je schudt er wat brandewijn bij en nog wat, en hetwordt advocaat. Zie ook onderstaande link.

Bronnen:
http://www.drinkblog.nl/2006/05/zelf_advoc...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100