Zou een crimineel minister president kunnen worden in Nederland?

Of zijn wij daar te nuchter voor?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nederland is een democratie en dat kan soms heel ver gaan. Dat zie je nu ook bij de formatie. Als iemand maar genoeg stemmen heeft zal het vast wel lukken. In Nederland kan immers alles!

Los van de nuchterheid, is het wettelijk niet toegestaan.

Lijkt mij in Nederland onmogelijk, alle tweede kamerleden ondergaan een screentest door de eigen partij, en zullen daardoor snel door de mand vallen.

Volgens mij mag een lid van de tweede kamer geen strafblad of zelfs criminele connecties hebben. Zij worden volgens doorgelicht via het bureau Bibob of de AIVD. Zo ook dus de opper-kamerlid: MP.

De grootste crimineel kan minister-president worden. Er gelden immers slechts één paar voorwaarden voor deze functie: bezit van passief kiesrecht en het bezit van Nederlanderschap.

Nee, ik denk niet dat dit mogelijk is, ik ben niet echt op de hoogte van de regels, maar het lijkt mij dat een MP van onbesproken gedrag dient te zijn.

Ik ben werkzoekende in de zorg. Bij elk uitzendbureau waar ik me in wil schrijven moet ik opnieuw een bewijs van goed gedrag overleggen op naam van het betreffende uitzendbureau. Als ik dat niet zou kunnen kan ik ook niet werken. Dus nee geen criminelen in de regering. Ik begrijp ook niet hoe Bouterse het zover heeft kunnen schoppen, ik probeer altijd onbevooroordeeld te zijn maar ik merk dat ik met andere ogen naar surinamers kijk of heeft dat niets met oordelen te maken maar met relativerings vermogen. De feiten dus.

Zolang hij of zij niet voor zijn of haar criminele activiteiten veroordeeld is mag en kan dat.

Volgens de normale gang van zaken zou het niet moeten kunnen..maar Wanneer hier ooit een staatsgreep zou plaatsvinden..weet je maar nooit hoe nederland er daarna uit gaat zien. Je kunt dan niets volkomen uitsluiten..vrees ik toch.. Groet, Ton

natuurlijk kan dat kijk maar naar je voormalig kolonieland haha en ze zijn er blij mee ook

Ze zijn allemaal crimineel!

Nee, dat kan niet. Zie enkele reeds gegeven antwoorden. Maar een maal MP, dan vertonen ze soms wel crimineel gedrag.

Niet in Nederland, daar is alles wettelijk te goed voor geregeld en daarvoor is er te weinig corruptie. Suriname, want daar doel je denk ik op, is een heel ander soort land.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100