Wie gaat de verkiezing 'Beste Minister van Financiën' winnen?

Naar aanleiding van de vraag van het Historisch Nieuwsblad:
http://www.historischnieuwsblad.nl/00/hn/nl/156_172/nieuws/12455/Beste_minister_van_Financi%C3%ABn_keuzelijst.html

Zie ook: http://eco.nomie.nl/2009/04/minister-van-financin/

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Colijn of Lieftinck. In een open verkiezing zou het inderdaad kunnen dat Zalm wordt gekozen. Als de wind goed staat, is 't makkelijk zeilen.

Persoonlijk vind ik dit een beetje appels met peren vergelijken. Elk van die mensen zal in zijn tijd met andere problemen te maken hebben gehad, die anderen weer helemaal niet zouden kennen. Ongetwijfeld hebben ze allemaal hun best gedaan. Van de ministers van financiën die op hun posten hebben gezeten gedurende de periode dat ik oud genoeg was om iets verstand te hebben van economie en politiek zou ik zeggen: Gerrit Zalm. Maar dat wil niet zeggen dat de andere genomineerden het niet gedaan zouden hebben.

Ach, deze verkiezing wordt vast ook nog door geenstijl gekaapt, en dan wint degene met de raarste naam. Eerlijk gezegd vind ik dat men ons nogal hoog inschat met dit soort verkiezingen, ik ben zelf echt niet op mn achterhoofd gevallen maar als ik 5 van deze ministers ken is het veel.. Daarnaast is het altijd moeilijk te zien wat nu daadwerkelijk de effecten waren van wat een minister gedaan heeft en wat te wijten is aan de economische en financiele situatie van die tijd. Nog afgezien van het nut van zo'n verkiezing. Zucht, ik denk dat ik die jongens van geenstijl es ga tippen..

er is op een vraag als deze toch geen zinnig antwoord te geven? Als ik weet wat er uit verkiezingen komt hoeven we er nooit meer 1 te houden. 1 telefoontje naar kempo is dan veel goedkoper dan verkiezingen houden.

De Überpenno is natuurlijk Gerrit Zalm...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100